De voordelen van het Telnet-routering

De voordelen van het Telnet-routering


Telnet-routering gaat aansluiten van computers op afstand op andere computers of netwerken en het Internet. Terwijl Telnet grotendeels door meer veiligheid gebaseerde protocollen vervangen is, is het nog steeds gebruikt voor allerlei soorten toepassingen. Netwerkbeheerders handig telnet-routering configureren van routers en beheren van netwerkelementen. Internet en multi-user dungeon (MUD) spelletjes, bepaalde mobiele data-oplossingen en embedded en Telnet bulletinboard-systemen zijn alle applicaties die goed met Telnet-routering werken.

Netwerkbeheer

Telnet is de meest gebruikelijke methode om computers voorafgaand aan ontwikkeling van meer geavanceerde vormen van Internet-verbindingen, zoals de oplossing van OpenSSH--die het programma SFTP, SSH en SCP's ondersteunt te verbinden. Telnet-routering is handig voor toegang tot de host voor toepassingen zoals die een IBM mainframe in ondernemingsnetwerken te ondersteunen. Omdat het Telnet-programma maakt gebruik van normale, niet-gecodeerde tekst in elke transmissie, maakt dit het minder moeilijk op te lossen. Beheerders kiezen meestal voor het gebruik van Telnet-routering wanneer één router-interfaces zijn niet in staat om verbindingen met meer dan één relais te maken. Telnet-routering is ook efficiënt voor administratieve taken afhandelen van onderdelen van het netwerk, zoals thuis modems en routers configureren.

Externe Host Permissions

Telnet-routering is ook gunstig voor de kernelementen in mobiele communicatienetwerken en vele industriële controlesystemen--zoals die met betrekking tot onderhoud, integratie en inbedrijfstelling van taken. U kunt bijvoorbeeld zoeken Telnet databases, toegang tot online catalogi en inloggen op netwerken met behulp van machtigingen van de externe host. U kunt ook een matrix van shareware, zoals de gegevens van de SecureCRT tunneling vinden en file transfer toepassing (Rocketdownload.com). Commerciële Telnet-clients zoals PuTTY (chiark.greenend.org.uk) dat broncode bevat en wordt ondersteund door vrijwillige ontwikkelaars zijn ook beschikbaar. Freeware van vele software websites is voorzien voor Telnet, zoals de IVT VT220 terminal emulator, een externe host seriële verbinding oplossing (tucows.com).

Entertainment

Telent routering wordt gebruikt om de MODDER spelen, via het Internet. Het is ook voordelig voor gebruik met "praters", een term voor websites die als host voor online gesprekken en chats via het toetsenbord. Online spelletjes zoals rol spelen en sociale omgang toepassingen zoals multi-user gedeelde hacks (MUSHes) zijn toegankelijk via Telnet-routering, zoals multi-user karakter koninkrijken (MUCKs) en MODDER objectgeoriënteerde toepassingen (MOOes zijn). Internet spel clubs zijn toegankelijk via Telnet routing, zoals de Free Internet Chess Server (freechess.org), de Internet Chess Club (chessclub.com) en Internet Go servers (pandanet-igs.com).

Mobiele datatoepassingen

Mobiele gegevensverzameling toepassingen gebruiken Telnet via beveiligde netwerksystemen. Bijvoorbeeld, zijn Telnet-verbindingen vaak vereist voor toegang tot programma's via netwerken. Enkele van deze netwerken bijvoorbeeld Twin Eagle's gegevensverzamelaarset programma (twineagleconsulting.com). Amateur Radio-DX clusters ook gebruiken Telnet-routering (ac6v.com).

Telnet-verhandelbare Protocol

Telnet-routering gebruikt een flexibele, verhandelbare protocol architectuur en vele uitbreidingen zijn ontwikkeld voor Telnet dientengevolge. Sommige van deze uitbreidingen werden aangenomen als officiële Internet-standaards, zoals IETF-documenten STD 27 tot en met 32 van STD. Andere processen werden vervolgens ontwikkeld met behulp van de toegepaste normen. Veel van de extensies van Telnet gebaseerde werd voorgestelde IETF-standaarden voor latere behandeling.