De voordelen van het gebruik van Iframes vs. Framesets

De voordelen van het gebruik van Iframes vs. Framesets


Soms wil een website ontwerper afbeeldingen of tekst vanaf een andere locatie op een webpagina weergeven. De extern materiaal is meestal te vinden op een andere pagina. De ontwerper kan maken een frame met de framesetcodes en programma in de locatie van de andere pagina. Als alternatief, kan hij de iframe-code gebruiken voor het weergeven van een frame en opnieuw programmeren in de locatie van het andere materiaal. In beide gevallen verschijnen de afbeeldingen en/of de tekst van de andere pagina in het frame gelegen op de designer's nieuwe webpagina.

Structuur

De iframe-code is een inline-code die een doos op een webpagina definieert. Het doel is het document dat wordt weergegeven in het vak. De tag bestaat uit een enkele term in de HTML-code, en de syntaxis is "< iframe src =" & lt; / iframe >. & quot "rel ="nofollow"target ="_blank"> http://www.targetwebsite.com/targetdocument.html&quot;>&lt;/iframe>.&quot;

Een frameset heeft een veel meer gecompliceerde structuur. Een webpagina is onderverdeeld in frames die materiaal vanaf verschillende locaties kunnen weergeven. Een set van drie-frame heeft de syntaxis "< frameset cols ="30%, 50%, 20% ">< frame src="frame1.html "/ >< frame src="frame2.html "/ >< frame src="frame3.html "/ >< / frameset >."

Formaatgrepen

Een iframe-code heeft kenmerken "hoogte" en "breedte," waardoor de ontwerper grote speelruimte met afmetingen en hetzelfde formaat. De ontwerper kan de hoogte en breedte van de iframe opgeven in pixels of in procenten van de breedte van de webpagina.

Terwijl de ontwerper de grootte van de frames van de frameset op een vergelijkbare manier aangeven kan, moet hij toewijzen, de breedte van de verschillende frames op een consistente manier zodat ze correct aan de breedte van de website optellen, en hij meer dan één frame heeft te behandelen.

Uitlijnen

De iframe-code heeft een kenmerk "align", waarmee de ontwerper om te snel opmaken van al het materiaal binnen zijn iframe. Het kenmerk kan gaat binnen de iframe-code en de waarden links, rechts, boven, Midden en onder. Hij kan extra aanpassingen toevoegen als een element niet de algemene uitlijning volgt.

De frameset-tag heeft geen align-attribuut. De ontwerper heeft te aanvaarden ofwel de left-align standaard of het programma een uitlijning voor elk element dat hij gebruikt.

Plaatsing

De ontwerper kan een iframe-code overal op de pagina plaatsen. Aangezien het een inline-tag, het iframe wordt weergegeven op de locatie waar de ontwerper de tag onder de andere webpagina-elementen zet. De ontwerper kan uitproberen van verschillende plaatsingen en verschillende iframes gemakkelijk toe te voegen als hij wenst.

Plaatsing van materiaal met framesets is ingewikkelder. De framesets verdeel de pagina omhoog, en de ontwerper heeft om aan te passen verschillende framegrootten om te plaatsen het extern materiaal waar hij het wil.