De voordelen van het gebruik van div-Tags

De voordelen van het gebruik van div-Tags


U kan niet worden herkend, maar de div-tags verschijnen op vele websites dat u bezoekt elke dag. Div-tags zijn een integraal onderdeel van modern webdesign, en er zijn voordelen aan het gebruik ervan bij het opmaken van HTML-documenten. Hoewel het duurt een beetje JavaScript te manipuleren div-elementen, hoeft u alleen basis HTML vaardigheden om ze te maken.

Definitie

Div-elementen zijn containers die bestaan uit twee HTML-tags: "< div >" en "< / div >." Om het even wat tussen deze tags wordt onderdeel van de div-blok. Denk aan een div-element heeft een desktop gevuld met verschillende typen objecten. Op een webpagina, kan een div-element bevatten afbeeldingen, menu's en alle andere HTML-element dat u op een webpagina plaatsen kunt. U kunt zelfs een div-element toevoegen aan een ander div maken een geneste beïnvloeden. Sommige sites plaatst een div-element met tekst bovenop een andere div met een afbeelding om banner effecten te produceren. Een div's vermogen aan de groepsobjecten helpt u bij het maken van complexe lay-outs die zou moeilijk te bouwen zonder gebruik te maken van div-containers.

Positionering

Na het groeperen elementen binnen een div-element, kunt u het div-element overal van die u houden op een webpagina verplaatsen. Gewoon ingesteld van een div-element plaatsen kenmerk tot "absoluut", en de eigenschappen top en left ingesteld op de gewenste schermco├Ârdinaten. Div-elementen komen ook handig wanneer u wilt maken van kopteksten, voetteksten en sidebars. Vullen van een div-element met de elementen die nodig zijn om te maken een van deze items, en dok het div-element naar de juiste locatie op de pagina. Omdat div-elementen HTML-blokelementen zijn, verschijnt elke DIV-element dat u aan een pagina toevoegt onder de vorige div-elementen die u op de pagina geplaatst.

Animatie

Maak boeiende animatie-effecten door een div-tag van CSS positie kenmerk instelt op absolute. Hierdoor kunt u wijzigen van een div's positie met behulp van JavaScript te gebruiken. Plaats uw favoriete afbeelding binnen het div-element om een afbeelding met animatie die beweegt rond uw Web-pagina in een pad dat u definieert. JavaScript "setTimeout" functie maakt dit mogelijk. Oproep dat een "setTimeout" functie die een animatie functie herhaaldelijk aangeroepen, en uw div-element beweegt totdat u stopt met de functie "setTimeout".

Zichtbaarheid

Een van de belangrijkste kenmerken van de div-element is er een die u niet altijd ziet. Div-elementen hebben een CSS display kenmerk. Ontwikkelaars gebruiken dit krachtige kenmerk om Web pagina items samenvouwen en opnieuw op aanvraag te maken. Je misschien hebt gezien dit effect, als u hebt geklikt op een knop op een webpagina, een afbeelding of menu plotseling verscheen. Het "blok" en "none" weergavewaarden kunt weergeven en verbergen van een div.