De voordelen van een Touchpad

De voordelen van een Touchpad


Touchpads, of trackpads, zijn een soort invoerapparaat van de computer. Zij maken gebruik van een aanraakgevoelig oppervlak waarmee gebruikers om de beweging van een cursor, dus ter vervanging van een muis, aan te wijzen stok of trackball te controleren. Touchpads hebben verschillende voordelen, waardoor ze beter naar andere apparaten in bepaalde toepassingen.

Ergonomie

Een van de belangrijkste voordelen van een touchpad is dat het wellicht meer comfortabel voor langdurig gebruik. In plaats van vergen een gebruiker te begrijpen van een muis en pivot op de pols om te klikken en houden op het bureaublad, touchpads vereisen minder beweging en gebruikers toestaan om te situeren hun handen en armen in allerlei posities.

Touchpads ook bevinden zich direct voor de gebruiker, zoals hieronder een toetsenbord. Dit voorkomt de noodzaak te bereiken af aan de ene kant om een muis te besturen, en geeft ook de optie voor het beheren van de touchpad met beide handen.

Ruimtebesparende

Een ander groot voordeel van touchpads is dat ze minder ruimte innemen dan een traditionele muis. De meeste laptop trackpads zijn slechts een paar vierkante inch, en USB touchpads voor desktop computers zijn alleen iets groter. Dit vereist minder bureauruimte dan een muis, die verschillende meer inches van zonder kosten wereldruim wellicht voor zitten kundig voor volgen rond een werkgebied zonder onderbreking. Dit maakt touchpads ideaal voor laptopcomputers, waar ruimte op een premie is.

Controle

Ten slotte, touchpads bieden een uitgebreide niveau van controle. Terwijl ze even wennen voor gebruikers die vertrouwd zijn met de muis duurt, zie veel gebruikers en computerfabrikanten touchpads als een levensvatbare, duurzame alternatief voor andere aanwijsapparaten.

Sommige touchpads, beschikken alsmede over meer functionaliteit. Ze kunnen gebruikers gebaren met één of meer vingers te geven van een reeks opdrachten zoals scrollen, zoomen, met behulp van een secundaire knop (zoals de optie Klik met de rechtermuisknop op een muis) en navigeren tussen windows of webpagina's uit te voeren.