De voordelen van een Supercomputer

De voordelen van een Supercomputer


Supercomputers zijn gespecialiseerde apparaten gebouwd om de extreem moeilijke berekeningen uiterst snel. Ze kunnen worden gebruikt om te schaken, kwalitatief hoogstaande computergrafiek renderen of nauwkeurig simuleren weersystemen. Supercomputers vereisen speciale onderhoud bedoeld hen om koel te houden, en ze enorme hoeveelheden elektriciteit verbruiken, maar de voordelen van een supercomputer zijn zo groot dat ze verder worden ontwikkeld met de steeds toenemende mogelijkheden.

Afnemende verwerkingstijd

Het primaire voordeel dat supercomputers bieden wordt verlaagd verwerkingstijd. Snelheid van de computer, worden doorgaans gemeten in "zwevend punt bewerkingen", of "FLOPS." Gemiddelde thuiscomputers kunt uitvoeren tot een honderd miljard van deze bewerkingen per seconde, of 100 "staat." Supercomputers, echter, tientallen duizenden malen sneller, wat betekent dat de berekeningen die uw thuiscomputer uren of dagen nemen zou kunnen worden opgelost door een supercomputer in een kwestie van seconden.

Nieuwe problemen op te lossen

De pure verwerkingskracht van supercomputers betekent dat ze kunnen worden gebruikt om te doen dingen die gewone computers gewoon kon niet omgaan. Bijvoorbeeld, weersvoorspellingen is zeer complex en vereist zeer verfijnde algoritmen. Alleen supercomputers hebben de mogelijkheid om deze berekeningen uitvoeren in een tijdig. Supercomputers hebben grote vooruitgang in filmmaken en special effects ook toegestaan. Pixar maakt gebruik van een supercomputer met meer dan 1.000 individuele CPU's; zelfs met behulp van deze computer, kun elk frame van hun films je maximaal 90 uur om te renderen.

Verlaging van de kosten

Door het verminderen van de hoeveelheid tijd die nodig is om verwerkingstaken te voltooien, kunnen supercomputers verlagen kosten, geld op de lange termijn door middel van verhoogde efficiƫntie te besparen. Om deze reden, sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuur van supercomputers aan clients die een full-time computer hoeft niet maar af en toe uitbarstingen van verwerkingskracht hoeven. Supercomputers kunnen ook lagere kosten door het toestaan van ingenieurs maken computersimulaties die de behoefte aan dure, hoge precisie fysische modellen wegnemen of testen omgevingen.

Verbetering van de veiligheid

Naast CGI en wetenschappelijke toepassingen, kunnen supercomputers ook helpen de wereld veiliger maken. Simulaties of tests die zou moeilijk of uiterst gevaarlijk in de echte wereld kunnen worden uitgevoerd op een supercomputer in plaats daarvan. Bijvoorbeeld, moeten kernwapens worden getest om ervoor te zorgen dat ze functioneren. Zonder supercomputers, zou het testende proces moeten betrekken detonerende een nucleaire bom; computers toestaan ingenieurs om dezelfde resultaten te verkrijgen zonder het uitvoeren van de risico's van een werkelijke nucleaire explosie.