De voordelen van een FTP-Server

De voordelen van een FTP-Server


FTP, of file transfer protocol, websites vergemakkelijken het downloaden en uploaden van bestanden op het Internet. Daar een aantal voordelen van een FTP-server ten opzichte van andere opties voor bestandsoverdracht.

Simpele Drag en Drop Interface

De meeste FTP software, of clients, kunt gemakkelijke overdracht van bestanden via een drag-and-drop interface, vergelijkbaar is met Windows Verkenner. Hiermee verleent u een Verplaatsingsgemak niet geboden door HTTP.

Grotere efficiƫntie

FTP verleent meer efficiƫntie bij het overbrengen van grote bestanden en beperkt de grootte van het bestand alleen door de hoeveelheid ruimte op de server. In tegenstelling tot e-mail, zou grote bestanden niet moeten worden opgesplitst in kleinere delen. FTP ook kunt automatische hervatting van bestandsdownloads uploadt of zonder een afzonderlijke downloadmanager; Dit is vooral gunstig voor gebruikers met een trage of onbetrouwbare internetverbindingen.

Verhoogde veiligheid

Als u wilt beperken de toegang tot bestanden, heeft FTP tal van beveiligingsfuncties, waaronder gebruikersverificatie en beveiligde bestandsoverdracht met encryptie protocollen zoals SSL en TSL. Dit zorgt voor gegevenstoegang alleen voor geautoriseerde gebruikers zonder de mogelijkheid van iemand ontcijferen gegevens te onderscheppen.