De uiteinden van de veiligheid van de PC

De uiteinden van de veiligheid van de PC


Het is belangrijk dat het serieus nemen van PC-beveiliging. Met de juiste softwaretoepassingen in plaats, kan de dreiging tot uw bestanden en toepassingen aanzienlijk worden geminimaliseerd. Zorg ervoor dat u een firewall, antivirusprogramma en anti-spyware tool geïnstalleerd en dat de beveiligingsfuncties van Windows eigen correct zijn ingeschakeld en geconfigureerd. Bovendien, uw besturingssysteem, uw standaardwebbrowser en uw e-mailcliënt up-to-date te houden. Als u een verbinding met een router draadloos, controleert u of dat de verbinding is beveiligd met de sterkste beschikbare encryptie en een wachtwoord. U kunt de documentatie bij de router voor meer informatie.

Windows-instellingen controleren

Windows wordt geleverd met een eigen firewall en andere beveiligingsinstellingen die moeten correct worden geconfigureerd voor maximale bescherming. De Windows Firewall-instellingen zijn in de sectie van het systeem en beveiliging van het Configuratiescherm. Wanneer mogelijk, het uitvoeren van Windows met een account die standaard (geen beheerder). Dit beperkt het aantal wijzigingen aan het systeem dat een bepaald programma kunt maken.

Installeer de juiste Software

Zorg ervoor dat u een antivirus- en anti-spyware pakket geïnstalleerd. Sommige toepassingen verenigen naar de tweetal, zoals Microsoft Security Essentials--beschikbaar op Microsoft.com/security_essentials. Andere freeware alternatieven zijn AVG AntiVirus op Free.AVG.com en Lavasoft Ad-Aware op Lavasoft.nl). Stel deze hulpprogramma's voor het scannen van uw PC voor bedreigingen op een regelmatige basis. Veel software-applicaties, met inbegrip van deze drie omvatten proactieve controle-instrumenten ontworpen om ter plaatse problemen zoals ze gebeuren.

Update regelmatig

Alle software die op uw PC moet zodanig worden geconfigureerd dat deze automatisch worden bijgewerkt. Antivirus- en anti-spyware applicaties zijn afhankelijk van de meest recente definitiebestanden om ter plaatse de nieuwste bedreigingen, terwijl Windows-updates en patches uitgebracht door Microsoft vaak gebruikt worden om aan te sluiten de gaten in de beveiliging en kwetsbaarheden. Nieuwe versies van de grote webbrowsers worden vrijgegeven op een regelmatige basis ter bestrijding van de nieuwste bedreigingen van de veiligheid en het oplossen van fouten die aan het licht komen. Bent u niet zeker weet of een softwaretoepassing is ingesteld op automatisch bijwerken, Raadpleeg de ingebouwde help-bestanden of website van de ontwikkelaar voor instructies.

Zinvol zijn op het Web

Toepassing gezond verstand bij het surfen op het Web en het openstellen van e-mailbijlagen. Wees voorzichtig met bestanden die worden verzonden door de contactpersonen die u niet kent of vertrouwen. Kijk uit voor e-mails met links erin, zoals deze u vaak naar frauduleuze websites doorsturen kunnen. Altijd controleren of de bron van de e-mail en, indien nodig, bezoek de relevante pagina, zoals Facebook of website van uw bank, direct in te loggen, in plaats van de koppeling in het e-mailbericht te volgen.