De terugwinning van de gegevens van de beschadigde schijf

Meerdere items zal leiden tot een schijf---of harde schijf of flash-media---te worden beschadigd. Meest voorkomende zijn systeemcrashes, virussen en slechte sectoren van de schijf- of flashstation. En zelfs als er meer dan 99 procent van het bestand is gezond, die ontbrekende of beschadigde fragmenten kunnen grote schade aanrichten. Gelukkig, beschadigde gegevens vaak kunnen worden hersteld.

Opnieuw opstarten

Opnieuw opstarten van de computer kan af en toe een probleem corrupte gegevens, vooral als er een programma die interfereren met de gegevens in kwestie. Als een regelmatige reboot niet werkt, kunt opnieuw opstarten naar veilige modus blokkeren alle programma's die kunnen worden interfereren met de goede werking van een bestand of programma.

Gebruik een andere Machine

Openen van het corrupte bestand op een andere computer zal soms het probleem, vooral als meer van de corruptie in een programma dan een bestand.

Virus verwijdering

Virussen is bekend dat de corrupte gegevens; elimineren van alle malware op de computer kunt herstellen functionaliteit om corrupte bestanden.

Back-upbestanden

Als een bestand niet kan worden gerepareerd via rebooten, met behulp van een andere machine of verwijderen van virussen, verwijder het corrupte bestand en terugzetten vanaf een back-up als een back-up beschikbaar is.

Programma 's

Sommige gebruiksvriendelijke recovery programma (zie bronnen hieronder) kunnen beschadigde bestanden ophalen. Prijzen voor deze is matig.

Professional

Als een laatste redmiddel, of als de informatie met name belangrijk is, een professional kan de gegevens terugkrijgen. Hoewel dit kan duur zijn en enige tijd duren, elimineert het de kans dat gegevens verdere schade zal lijden.