De sociale gevolgen van Facebook

De sociale gevolgen van Facebook


Die voortvloeien uit de Harvard undergrad Gemeenschap, begon Facebook als een manier om verbinding te maken met de bevolking van de Universiteit in februari 2004. Eind 2006, had Facebook gegroeid dan onderwijsinstellingen, steeds toegankelijk voor iedereen wereldwijd. Veruit de meest succesvolle sociale netwerkplatform beschikbaar op het Internet, Facebook's invloed is vaak besproken. Is het een onschuldig afleiding, een symptoom van een cultuur van instant bevrediging of een paradigmaverschuiving in de evolutie van het denken?

Sociale interactie

Argumenten voor de positieve kant van Facebook wijs de netwerkmogelijkheden en het gemak waarmee men kan ontwikkelen en uitbreiden van een sociale kring. Het toevoegen van een Facebook is vriend eenvoudig, informeel en nonthreatening. Dit breekt de traditionele modellen voor interactie. Bijvoorbeeld met behulp van telefoons tot een datum werd gezien als een jongen-meisje-transactie afgesloten met een Ja/geen antwoord. Facebook is minder gender-specifieke bewijzen, en zorgt voor de coördinatie van gebeurtenissen groeperen. Vertrouwdheid wordt gepromoot voorafgaand aan one-on-one interactie.

Sociale detachement

Dezelfde kwaliteiten van Facebook die maken het gemakkelijk om een sociaal netwerk ontwikkelen ook maken is gemakkelijk betrokken zonder betrokkenheid te voelen. Terwijl gezinnen leven mijlenver uiteen kunnen interconnect met een frequentie die moeilijk te dupliceren met pre-internettechnologieën, mensen wonen in dezelfde Gemeenschap of zelfs zelfde gebouw communiceren alleen via de filter van Facebook verbinding. Afhankelijkheid van de Facebook-interface kan belemmeren de interactie van de echte wereld die zou het anders stellen.

Psychologische en neurologische gevolgen

De aard van face-to-face interactie in vergelijking met Facebook interactie kan goed bijdragen aan een bedrading van de werkwijze van de hoofden van mensen. De toegankelijkheid van informatie via het Internet is al het creëren van een instant bevrediging mentaliteit met nieuws en onderzoek, en Facebook creëert een soortgelijke toestand met interpersoonlijke kennis. Aandachtsspanne worden verondersteld te lijden als gevolg van dit. Natuurlijke nieuwsgierigheid is onderdrukt als vragen gemakkelijk voldaan. Het valt nog te bezien als dit diepere menselijke interactie als gevolg daarvan zal ondervangen.

Sociale en politieke activisme

Facebook was een conduit via die sommigen willen aanzetten tot wanorde tijdens de rellen van augustus 2011 in Engeland. Het onschuldige karakter van Facebook zelf behandelt haar bekwaamheid voor gebruik als een subversieve communicatie-instrument, ter vervanging van de mimeograph en de geheime vergaderingen die activisme in vorige generaties gedefinieerd. Facebook fungeert als een platform voor het klinken van grieven en verbinden met anderen van soortgelijk advies. Dat het potentiële publiek voor grief wereldwijd is is een aandoening die de planeet niet eerder heeft gezien.