De rechten intrekken van Facebook Apps

De populaire sociale media Website Facebook kan derden ontwikkelaars toepassingen kunnen ontwerpen die kunnen interageren met de site platform. Voordat u een toepassing op uw Facebook-pagina gebruiken kunt, moet u toestemming voor de toepassing op uw Facebook-gegevens toegang verlenen. Het type van de toepassing toegang heeft tot gegevens varieert tussen verschillende toepassingen. Met sommige apps, kunt u het intrekken van toegang tot bepaalde gebieden van uw pagina en met anderen moet u hen volledig verwijderen.

Toepassingen-overzicht

Met behulp van een verscheidenheid van application programming interface, of API's, iedereen met de kennis van programmeren om dit te doen kan een toepassing maken die samenwerkt met de Facebook-platform. Toepassingen voor een verscheidenheid van toepassingen omvatten gaming, productiviteit en voor het gewoon het verbeteren van de kernfuncties van Facebook's. Zodra een ontwikkelaar een toepassing voltooit, legt hij het Facebook voor het testen om ervoor te zorgen dat de app niet strijdig is met Facebook's algemene gebruiksvoorwaarden.

De rechten van de toepassing

Om te installeren en gebruiken van een derde-partij Facebook app, moet u eerst de toepassing toegang verlenen tot uw Facebook-gegevens. Minstens, zal de toepassing toegang tot uw basisgegevens nodig. Afhankelijk van de toepassing van de doel wellicht het ook toegang tot andere informatie zoals uw Facebook muur, vriendenlijst of foto's. De toepassing kan ook toestemming vereisen voor het wijzigen van bepaalde gegevens en post op uw muur.

Alle rechten intrekken

Als u volledig intrekken van een toepassing toegang tot uw Facebook-gegevens wilt, moet u het verwijderen. Klik op de "Account" drop-down menu en klik op "Privacy-instellingen." Klik de "Edit Your Settings" link onder Apps en Websites in de linker onderhoek van het scherm. Klik op de knop "Instellingen bewerken" naast de sectie "Apps u gebruik". Klik op 'Bewerken' naast de toepassing die u wilt verwijderen. Klik op de link "Verwijderen App" en klik vervolgens op de knop "Verwijderen" in het pop-up venster om te bevestigen.

Specifieke rechten intrekken

Sommige apps vragen voor toegang tot gegevens die is niet nodig voor basisfuncties, maar dat kan de app vermogens. Als toegang tot de gegevens niet is vereist voor werking, kutn u rechten aan deze gegevens zonder de toepassing volledig te verwijderen. Zodra u klikt op 'Bewerken' naast de app, ziet u een lijst van de gebieden die de toepassing kunt openen. Gebieden die nodig zijn voor de toepassing op functie zijn gemarkeerd 'Required'. Optionele gebieden hebben een link "Verwijderen" naast hen. Klik op "Verwijderen" en Facebook zal intrekken van de toepassing toegang tot die gegevens.