De lettertypen houden veranderend maten in PowerPoint

De lettertypen houden veranderend maten in PowerPoint


Microsoft PowerPoint kent twee soorten automatische tekstopmaak instellingen die uw tekst grootte, wijzigen, zelfs wanneer u niet van plan te kunnen veroorzaken. Deze functies zijn ontworpen om behulpzaam te zijn, maar ze kunnen vervelend zijn als zij voorkomen u uw werk opmaak dat als u wilt. Voorkomen dat uw tekst automatisch aanpassen door het uitschakelen van de automatische opmaakfuncties.

Tekst AutoAanpassen

U tekst in een PowerPoint-dia invoegt, moet u het schrijven van een "aanduiding". Bent u in staat in te voegen uw eigen tijdelijke aanduidingen of de tijdelijke aanduidingen in PowerPoint dia-sjablonen gebruiken. De functie AutoAanpassen zorgt ervoor dat alle van de tekst die u invoert binnen de tijdelijke aanduiding past. Wanneer AutoAanpassen is ingeschakeld, zal de tekst automatisch krimpen tijdens het invoeren van het als het vult meer dan de beschikbare ruimte in de tijdelijke aanduiding. Evenzo, als u om het even welk van uw tekst verwijdert, de andere tekst automatisch vergroot totdat het zo groot als de grootte van de vooraf ingestelde lettertype. Alleen als AutoAanpassen is uitgeschakeld zal tekst behouden de vooraf ingestelde tekengrootte, en verder reiken dan de grenzen van de voorlopige afbeelding.

AutoAanpassen uit te schakelen

AutoAanpassen uit te schakelen op twee verschillende manieren. Schakel het alleen in het huidige vak dat u gebruikt, klikt u op de knop "Opties voor AutoAanpassen" die automatisch verschijnt nadat AutoAanpassen zich bezighoudt. Het kijkt als twee horizontale balken met twee verticale pijlen wijzen naar hen, één aan de bovenkant en één aan de onderkant. Klik vervolgens op "Stop montage tekst aan deze tijdelijke aanduiding." Schakel AutoAanpassen in de hele PowerPoint-presentatie, klikt u op het menu "Bestand" en klik op 'Opties' onder de 'Help'-categorie. Klik op "Controle". Klik vervolgens op de knop "AutoCorrect Options" onder het menu "AutoCorrectie-opties". Selecteer het tabblad 'AutoOpmaak tijdens typen' en schakel het selectievakje naast "Hoofdtekst AutoAanpassen aan tijdelijke aanduiding."

Schuif de automatische opmaak van ontwerpsjabloon

In elke PowerPoint-dia maken u, uw eigen lay-out aanpassen of een van de PowerPoint-sjablonen gebruiken. PowerPoint-sjablonen bevatten lay-outs voor titels, sectiekoppen en inhoud. De tekst in deze sjablonen wordt automatisch opgemaakt met de tekenstijlen en tekengrootten. Veel glijbanen hebben verschillende lettergroottes op verschillende "niveaus" in de tijdelijke aanduiding voor vakken. Bijvoorbeeld, als u beginnen met het invoeren van tekst op een opsommingsteken en druk op de "Enter" sleutel gevolgd door "Lusje" in een typische vak van de inhoud, de tekst zal niet alleen streepje naar rechts, maar zal automatisch aangepast aan een kleinere tekengrootte wordt gebruikt. Dit gebeurt omdat door te drukken op "Lusje" krijgt u toegang tot de tweede "laag" van de sjabloon, die uw tekst als een punt onder de eerste laag van de tekst weergegeven wordt.

Bewerken van dia-indelingen voorkomen

Als je niet van de manier waarop de sjabloon lay-out is het formaat van uw tekst, bewerken met behulp van de PowerPoint "Slide Master" venster. Klik op het tabblad "Weergave" en selecteer "Slide Master" in de groep "Master". Klik op het gedeelte van de lay-out die u wilt wijzigen en klik op de "Home" tab. de automatische lettertype grootte met behulp van opties in de groep "Lettertype" op het tabblad 'Home' aanpassen. Als u wilt terugkeren naar uw dia, terug naar het tabblad "diamodel" en klik op "Modelweergave sluiten."