De HTML-Code voor het instellen van de breedte

De HTML-Code voor het instellen van de breedte


Wanneer u een webpagina maakt, zal u het HTML-kenmerk width gebruiken om in te stellen van de breedte van op pagina-elementen zoals tabellen of cellen in een tabel, div-containers en afbeeldingen. Gebruik van deze tag dwingt de container of het element om een specifieke breedte, ongeacht de inhoud (afbeeldingen of tekst, bijvoorbeeld) binnen het element. Omdat het HTML-kenmerk eigenlijk een waarde die u aan een HTML-tag is toevoegt, is het niet echt een HTML-code zelf.

Voordelen

Volgens online tutorial site W3Schools, moet u de breedte van afbeeldingen opgeven zodat uw bezoeker de browser hoeveel ruimte weet te reserveren voor beelden wanneer uw pagina in de browser geladen. Dit maakt de browser te laden omringende elementen zonder de pagina-indeling en is met name handig als uw afbeeldingen groot zijn en een lader langer dan andere pagina-elementen vereisen. Naast dit kunt gereserveerde ruimte (wanneer u definieert de breedte) u vinden van gebroken beelden. Ten slotte stellen de breedte besturingselementen elementen zoals div-containers die anders over de gehele breedte van het scherm van de bezoeker of browservenster uitstrekken zou.

HTML

Wanneer u wenst de breedte van een HTML-element wilt instellen, gebruikt u een eenvoudige "html =" syntax. Bijvoorbeeld, kunt u de breedte van een tabel instellen door het veranderen van de opening "< tabel >" code:

< tabel breedte = "500" >

Merk op dat wanneer u HTML gebruikt om een breedte te geven, het automatisch standaard ingesteld op pixels--de kleine puntjes die deel van uw computerscherm uitmaken. U kunt echter de breedte van de elementen markeren als een percentage van het scherm of het venster door het percentage teken met het kenmerk toe te voegen. Bijvoorbeeld, zou de volgende code produceren een tabel die 75 procent is de breedte van het browservenster van de bezoeker.

< tabel breedte = "75%" >

CSS

Cascading Style Sheets (CSS) kunt u als alternatief voor HTML voor het instellen van de breedte van de elementen op uw website. Als u wilt produceren een tabel x 500 pixels, zal u tot stand brengen breedte met de volgende syntaxis:

< table style = "width: 500px" >

In het geval van CSS is syntaxis iets meer belangrijk als u een label voor uw breedte meting moet gebruiken. In dit voorbeeld "px" produceert pixels, maar u kunt het label ook instellen naar inches ("in"), centimeters ("cm") of percentages (zoals HTML).

Overwegingen

Tijdens het ontwerpen van websites en toepassingen, moet u rekening houden met de schermresolutie van uw bezoekers. Op een bepaald moment, kunnen uw bezoekers zien minder of meer pixels op hun computerschermen dan jij. Omdat u niet welke resoluties uw bezoekers kunnen worden gebruikt weten, is het raadzaam om niet in te stellen van de minimale breedte van elementen te hoog anders loop je het risico waardoor u te hebben om te scrollen naar de kant overdreven. Een vuistregel is de breedte van uw grootste element niet groter is dan 800 pixels instellen voor gebruikers met een resolutie van 800 bij 600 pixel. U kan ook een breedte van 1024 pixels definiƫren als ongeveer 20 procent van resoluties op deze breedte zijn.