De GIMP foto-Editor gebruiken

De GIMP foto-Editor gebruiken


Door te begrijpen hoe de Gimp foto editor kunt gebruiken, kun je het beste in mensen-- of ten minste in hun externe verschijning. Gimp's tools voor het bewerken van afbeeldingen omvatten een schuifregelaar voor verbetering contrast en een filter voor het corrigeren van de rode ogeneffect wordt veroorzaakt door een cameraflitser. Een ander nuttig beeld uitgeven hulpmiddel is het commando "Rotation", die kun je compenseren de tilt in uw foto's. Wanneer u hoe u kunt afbeeldingen bewerken met Gimp leert, kunt u het verkennen van andere soorten projecten, zoals het maken van digitale schilderijen of logo's.

Instructies

Het Contrast verbeteren

1

Klik op de "File" menu's "Open" commando en vervolgens het "Open" dialoogvenster besturingselementen gebruiken om te navigeren naar een afbeelding waarvan contrast of de helderheid u zou willen aanpassen. Dubbelklik op het bestand om het te openen.

2

Klik op de "Kleur" menu's "Helderheid en contrast" opdracht. Gimp verschijnt een dialoogvenster met de schuifregelaars voor het aanpassen van de helderheid en het contrast van uw foto.

3

Sleep de schuifregelaar "Contrast" naar rechts om de lichtere delen van de afbeelding nog lichter en de donkere delen zelfs donkerder. Sleep links naar het verminderen van het verschil tussen licht en donker van de foto's delen.

4

De schuifregelaar "Helderheid" Sleep naar rechts om het algemene beeld lichter en sleep de schuifregelaar naar links om het totaalbeeld donkerder te maken.

5

Klik op "OK" om de instellingen van het contrast en de helderheid in uw foto af te handelen.

Repareren van Tilt

6

Klik op de opdracht van het menu "Bestand" "Openen".

7

Navigeer naar en dubbelklik op een afbeelding met een afbeelding waarvan oriƫntatie die u zou willen bevestigen. Bijvoorbeeld een afbeelding van een foto van de strand wier horizon lijn niet volledig horizontaal te laden.

8

Klik op de "Beeld" menu's "Raster weergeven" opdracht om een netwerk van horizontale en verticale lijnen weer te geven. Deze lijnen kunt u evalueren of uw afbeelding lijnen zijn rechte of niet.

9

Klik op de knop op de gereedschapskist waarvan pictogram u een gedraaide rechthoek weergeven en sleep vervolgens op de afbeelding om te draaien. Stoppen wanneer de verticale elementen in de afbeelding parallel met de verticale rasterlijnen zijn of wanneer de afbeelding de horizontale elementen parallel aan de horizontale lijnen van het raster zijn te slepen. Bijvoorbeeld de foto strand, sleept u totdat de horizon lijn parallel aan de horizontale rasterlijnen.

10

Klik op "OK" om de rotatie af te handelen.

Rode ogen

11

Een foto met rode ogen die u bevestigen willen zou door te klikken op de opdracht van het menu "Bestand" "Openen" in Gimp te laden.

12

Klik op de knop in de werkset met een onderbroken rechthoek voor het pictogram om de "Rechthoekige selectie" gereedschap te selecteren.

13

Klik op de foto in de buurt van de rode ogen en sleep vervolgens een selectie regio waarin beide ogen. Laat de muisknop los.

14

Klik op de "Filter" menu's "Verfraaien" submenu en klik vervolgens op de opdracht van de "Rode ogen".

15

Klik op de "OK" knop in het dialoogvenster dat verschijnt om de rode ogen van uw foto.