De geschiedenis van Memory Sticks

Soms de term 'MemoryStick' wordt gebruikt om te verwijzen naar de USB schicht rijdt in het algemeen, maar dit is onjuist. De naam 'Memory Stick' behoort tot de Sony en wordt toegepast specifiek op Sony's verwijderbare geheugenkaart formaat.

Begin

De Memory Stick werd gelanceerd op de markt in oktober 1998. De oorspronkelijke Memory Stick werd ontworpen om over de grootte van een stok van gom. De grootte van het geheugen van de oorspronkelijke stokken varieerden van 4 MB tot 128 MB. Van 1998 tot 2005 verzonden Sony Memory Stick-eenheden van 145 miljoen.

Geheugen Stick selecteren

Geheugen Stick Selecteer was ook gemaakt door Sony. Dit ontwerp moest beantwoorden van de vraag naar meer geheugenruimte. Dit ontwerp had twee, en in zeldzame gevallen zelfs vier partities van 128 MB. Deze waren toegankelijk voor handmatig omkeren van een schakelaar op het apparaat. De 256 MB Memory Stick Selecteer is nog steeds in productie van Lexar, vanaf 2010.

Memory Stick Micro

In 2003 kondigde Sony de samenwerking met SanDisk op een nieuw project, de Memory Stick Micro. Deze technologie is ontwikkeld om de noodzaak van geheugentechnologie dat kleiner met grotere geheugencapaciteiten was beantwoorden. Deze apparaten waren bedoeld om te worden gebruikt in mobiele telefoons en andere vormen van mobiele media. De Memory Stick Micro raakte de markt in het voorjaar van 2006.