De functionele verschillen tussen MDB & ADPMicrosoft Access is een database managementsysteem ontwikkeld door Microsoft voor gebruik op het Windows-besturingssysteem. Het is momenteel beschikbaar in de lijn van de Microsoft Office Professional Suite van producten. Een voordeel van Microsoft Access is dat het beschikt over een grafische interface die databasebeheer gemakkelijker maakt. MDB en ADP-bestanden worden gebruikt voor het indelen van databases, maar op verschillende manieren doen.

SQL

Een van de grootste functionele verschillen tussen MDB, of een Jet-Database, en ADP, of Data Access-Project, is hoe ze gebruik maken van MySQL databases. Standaard, ADP huis alle hun databases in MySQL in een georganiseerde hiƫrarchie. MDB-bestanden kunnen worden gekoppeld aan MySQL databases, maar zijn niet altijd. Dit betekent dat als een dubbele bestand is gemaakt in een ADP-database, zal het gewoon het veranderen van het bestand dat al in de MySQL database bestaat. Als hetzelfde in een MDB-database gebeurt, zal het produceren een kopie vijl.

Opgeslagen Procedures

Aangezien een ADP-database gebruik van MySQL, gebruikt deze opgeslagen procedures voor al haar databasequery. Een opgeslagen procedure is een routine die is opgeslagen in een database die kan worden aangesproken wanneer dat procedure noodzakelijk is. Een MDB-database heeft een verscheidenheid van verschillende query's die worden gebruikt in plaats van opgeslagen procedures. Bijvoorbeeld als u bijwerken van de database willen zou, zou u een bijwerkquery gebruiken in een MDB-database, maar roept een opgeslagen procedure in een ADP-database.

Tabelstructuren

Tabellen zijn verschillend gestructureerd in MDB en ADP databases. Dit is een grote zorg als u vanuit de ene database naar de andere migreert. Bijvoorbeeld, kunt de naam van het veld in een MDB-database u alleen maximaal 64 tekens, terwijl een ADP-database kan maximaal 128 tekens hebben. Andere verschillen zijn ook aanwezig, met inbegrip van welke tekens zijn toegestaan in de database.

-Verbinding

Vanaf 2002, introduceerde Microsoft de CurrentProject.AccessConnection eigenschap, die een uitbreiding op de eerdere CurrentProject.Connection eigenschap was. Deze eigenschappen maken een ADO of ActiveX Data Object, verbinding die moet worden gedeeld tussen een database en een Microsoft Access-software dus meerdere verbindingen niet hoeft te worden geopend voor het beheren van een ADO. In een ADP-database, kunnen beide door elkaar met geen verschil tussen de twee worden gebruikt. In een MDB-database wordt de eigenschap CurrentProject.AccessConnection aanbevolen door Microsoft voor verbeterde functionaliteit.