De beste programma's voor het bewerken van foto 's

De beste programma's voor het bewerken van foto 's


Foto-editing software is een breed veld, met veel verschillende opties beschikbaar voor fotografen en kunstenaars. Echter, sommige programma's kunnen kosten honderden dollars terwijl het aanbieden van slechts een handvol functies die niet beschikbaar zijn in soortgelijke, vrije software. Leren welke foto-editing software past bij de behoeften van uw foto's beste zodat u niet voor meer betaalt dan je nodig hebt.

Adobe Photoshop

Wellicht een van de meest dynamische en succesvolle photo editors beschikbaar, Photoshop werkt op zowel Windows als Macintosh computers. Het is de snijkant van software voor fotobewerking en laat gebruikers morph, cover, verandering, Toon, uitrekken of anders het bewerken van een afbeelding door een scala aan hulpmiddelen. Photoshop toestaat gebruikers om te importeren en exporteren met gemak alsmede randen, lagen en tekst toevoegen aan foto's. Echter, de nieuwste versie van Photoshop CS5, verkoopt voor $700 in de dollars van de V.S. vanaf maart 2011, waardoor het een nogal duur.

GIMP

GIMP is een gratis open-source image editor die op zowel Windows als Macintosh-computers werkt. Het heeft een aantal functies vergelijkbaar met Photoshop, met inbegrip van foto retoucheren, foto toebehoren, een aanpasbare interface en de mogelijkheid voor positiebepaling tonvormige vertekening, of perspectivische vertekening. Hoewel het is gratis te gebruiken en voortdurend bijgewerkt, bezit het een steile leercurve als veel van de functies die in dit pakket niet up-to-par met Photoshop zijn. Echter het is up-to-par met een aantal Photoshop normen en kan worden gebruikt voor een breed scala van projecten zonder kosten.