De beste manier om rustig een luidruchtige PC-ventilatorHoewel er geen echte remedie voor een luid laptop computer fan, kan een luidruchtige ventilator op een desktop-PC worden gecorrigeerd. Buitensporige ventilator is erg vervelend, vooral wanneer uw PC wordt gebruikt voor het genot van muziek en films. Terwijl een luidruchtige ventilator kan vaak een teken van ernstige hardware problemen waarvoor een expert te diagnosticeren, kun je stappen te ondernemen om een goede ventilator stiller zelf.

Vervangen van de voeding

Als uw lokale professionele PC-reparateur uw voeding test en niets mis mee is vindt, kunt u nog steeds dat luidruchtige oude ventilator vervangen met een nieuwer model gebouwd om te werken vrijwel geruisloos. Thermalake, Coolermaster en Coolmax vervaardiging voedingen die aanzienlijk minder lawaai dan standaard power supply dozen produceren. De meeste van deze 'stille' voedingen zal minder dan 20 decibel van lawaai produceren zelfs tijdens momenten van hoge gebruik. Twintig decibel is gelijk aan het geluid van een whisper of een enkele mug.

Vervang de CPU-ventilator

CPU fans zijn kleine fans over de bovenkant van de bewerkerspaander en de basis koellichaam gemonteerd. Naarmate ze ouder worden deze kleine kunnen fans worden luidruchtiger, vooral wanneer beïnvloed met vuil en wanneer de kunststof fan blades met warmte vervormen en beginnen met het schrapen van de zijkanten van de ventilator behuizing. Een oudere of goedkopere CPU fan vervangen door een beter model ontworpen voor een stillere werking. Computer onderdelenleveranciers bieden vele modellen van rustige fans die zal niet alleen ruis maar bieden betere koeling aan de warmte-gevoelige CPU. Testen of de CPU-ventilator de boosdoener maken van al het lawaai is door tijdelijk loskoppelen van de ventilator van de socket moederbord, ter vervanging van de cover van de kant, en de computer te rebooten. Opmerking: De CPU ventilator sensor kan afsluiten de computer binnen een paar seconden na het opstarten zo luister "snel." Als het vervelende geluid verdwijnt, vervangt u de CPU-ventilator.

De Buisventilator vervangen

Vele functie van de computers een achterzijde uitlaat Buisventilator ontworpen te trekken van de lucht door de behuizing van de computer uit de voorste openingen en het verdrijven uit de achterkant van het doosje. Deze fans zijn vaak luidruchtig, met name op goedkopere desktop modellen. Test het geluidsniveau Buisventilator op dezelfde manier als de CPU-ventilator: Haal het en luister. U kunt het geluidsniveau aanzienlijk verminderen door de Buisventilator te vervangen door een beter, stiller model, of door het installeren van speciale rubber dempers op de bestaande Buisventilator. Deze dempers het geval montage schroeven van direct contact met het geval schild en elimineren trillingen. Deze Buisventilator dempers of afdichtingen zijn beschikbaar bij de meeste computer aanbod winkels en zijn eenvoudig te installeren met een kruiskopschroevendraaier hoofd schroevendraaier.

Computer kasten

Desktop computers moeten inademen van frisse lucht te blijven koel, dus het is nooit raadzaam te verstikken een PC binnen een krappe computer bureau kast. Echter, als de kast erg ruim is en open aan de achterkant van het Bureau, uw PC niet tegenkomen veel schade als opgeborgen achter deze gesloten deur voor geluid demping doeleinden. De "puppy" test gebruiken om te bepalen of het plaatsen van uw PC binnen deze kast aan te raden is: als je denkt een levende pup kan verstikken binnen de kast na een uur of zo dat, de kansen zijn uw computer zullen lijden als goed.