De beste instellingen voor het afdrukken van foto's in Photoshop CS4

De beste instellingen voor het afdrukken van foto's in Photoshop CS4


Adobe Photoshop is gewend door digitale fotografen en hun beelden te verbeteren, en wordt vaak gebruikt om de beste afbeeldingen voorbereiden voor afdrukken op een lokale inkjet kleurenprinter. Voor het beste resultaat moeten de kleurprofielen voor uw specifieke printer en papier, die beschikbaar zijn op de CD met de printer of op de website van de fabrikant, worden geïnstalleerd. Beelden worden gecorrigeerd voor de juiste witbalans, belichting, helderheid en contrast, zoals te zien op het scherm voordat de definitieve aanpassingen voor afdrukken worden gemaakt.

Het beeld aan te passen voor het scherm

Open uw foto in Photoshop en aanpassen van de helderheid, contrast en de kleur verzadiging om de afbeelding er goed uitzien op het scherm te maken. Sla de afbeelding met behulp van "File" en "Opslaan als" om te voorkomen dat overschrijven van de oorspronkelijke afbeelding.

Herziening van het beeld met behulp van kleurprofielen

Selecteer "Weergave, bewijs, Setup en aangepaste" en zoek het kleurprofiel voor de printer en het papier in het "Apparaat te simuleren" drop-down menu in het pop-up bericht. Het printerprofiel zal meestal beginnen met de printer modelnummer of de naam van de maker. Kies 'Perceptueel' als het "renderingsdoel." Zorg ervoor dat "Zwarte punt compensatie" is aangevinkt. Ook controleren "Simuleren papierkleur." Klik op "OK" om de wijzigingen en weergave de afbeelding eruitziet afdrukken te bevestigen. Dit is normaal donkerder dan u zou verwachten zoals printerpapier niet zo helder als een scherm met achtergrondverlichting is.

Corrigeren van de afbeelding om af te drukken

Selecteer "Laag en nieuwe aanpassingslaag niveaus" en schuif de markeerdraad midden onder het histogram naar links om de afbeelding lichter. Selecteer 'Laag, nieuwe aanpassingslaag, helderheid en Contrast' en schuif de schuifregelaar "Contrast" naar rechts om het contrast in de afbeelding. Selecteer "Laag" en "Flatten Image" en sla de afbeelding onder een nieuwe naam met behulp van "File" en "Save As".

Printer instellen

Selecteer "File" en "Print". Controleer of uw lokale printer is geselecteerd als de "Printer". Selecteer "Afdrukinstellingen." In de pop-up, het instellen van het juiste papierformaat, afdrukstand en de kwaliteit instellingen, meestal "foto" of "Beste foto." Zoek de optie, die in de sectie Geavanceerd worden kan, uitschakelen van aanpassingsinstellingen kleur in de printer. Klik op "OK" om de wijzigingen te accepteren.

Afdrukken van uw foto

Selecteer "Color Management" in de drop-down box in de rechterbovenhoek van de pop-up. Selecteer "Photoshop beheert kleuren" onder "Kleur Handling." Selecteer in het vak "Printerprofiel" het profiel voor printer en papier die je eerder gevonden. "Opbouwprincipe" ingesteld op "Perceptuele." Klik op 'Afdrukken' om uw foto naar de printer sturen.