De beste DPI-instellingen voor het scannen van foto's & beelden

De beste DPI-instellingen voor het scannen van foto's & beelden


De term "DPI", of dots per inch, wordt vaak gebruikt in plaats van de term "PPI," wat staat voor "pixels per inch." Technisch, wanneer een afbeelding is gescand, zijn resolutie is ingesteld op het scannen in PPI. De afgedrukte afbeelding zich het best omschrijven in termen van DPI. De "beste" instellingen te gebruiken worden bepaald door uw gewenste output voor de afbeelding, zoals of het zal worden gebruikt voor een website of een afgedrukte foto van hoge kwaliteit.

Website afbeeldingen

Als u gebruiken een gescande afbeelding alleen op het Internet wilt, stelt u de PPI overal van 72 tot 96. Dit is het bereik van de resolutie die kunnen worden weergegeven op een computerscherm. Een afbeelding op deze resolutie gescand en uitgeprint op 72 tot 96 DPI zal niet afdrukken naar een fijne fotografische kwaliteit, dus als er een kans dat is u willen zult afdrukken van de afbeelding, stelt u de resolutie hoger. Afdrukken van basaal grafische beelden, zoals kleine GIF-bestanden, bij deze resolutie kan leiden tot acceptabele resultaten.

Elementaire fotografische afbeeldingen

Als u wilt een foto afdrukken, maar met een grote bestandsgrootte een punt van zorg is, scan de afbeelding met 150 PPI. Dit beeld, gedrukt op 150 DPI, pixilization niet weergegeven, maar alleen de minimale fotografische detail zal blijken. Een eenvoudige afbeelding gescand op deze resolutie moet vertalen goed op papier.

Fotografische afbeeldingen van hoge kwaliteit

Een afbeelding wordt afgedrukt met de methoden voor het afdrukken van traditionele foto moet worden gescand met 300 PPI. Sommige beroeps kunnen tot 360 PPI aan te passen voor kwaliteit verloren tijdens manipulatie in beeldbewerkingssoftware suggereren. Afhankelijk van het model van uw printer en het type fotopapier gebruikt, kunnen er sommige kwaliteitsverschil zichtbaar tussen een afbeelding afgedrukt met 300 DPI en een afgedrukt op 360 DPI.

Technische toepassingen en uitbreidingen

Een servicebureau die afdrukken voor u doet verzoeken dat een bestand gescand op 600 PPI of zelfs 1200 PPI. Gebruik voor dergelijke scans bevatten foto-kwaliteit scherm afdrukken of foto-polymeer platen. De bestanden die gemaakt zijn erg groot en kan eventueel zelfs de prestaties van uw computer vertragen, zo scannen op deze resolutie alleen als het nodig is. Sommige bronnen kunnen suggereren dat je een foto naar een resolutie van 600 PPI scannen als u van plan bent om het te vergroten verder het gescande formaat in inch op een later tijdstip.