De basisfuncties van een besturingssysteem

Elke computer moet een besturingssysteem functie, ongeacht het merk, model of leeftijd. Terwijl de meest voor de hand liggende functie van een besturingssysteem is om u te bieden een interface waarmee u wilt werken, het vele andere elementen achter de schermen zo goed controleert. Het besturingssysteem in staat stelt de interactie van de hardware en de software van een computer. Zonder dat zou de computer een dure presse-papier.

Hardwarebeheer

Een van de belangrijkste functies van een besturingssysteem is het beheer van de interne en externe hardware van de computer. Het besturingssysteem regelt alle aangesloten apparaten, vertellend hen hoe om te werken en communiceren. De resultaten van genoemde acties en interacties zijn de fundamentele prestaties van de computer. Enkele voorbeelden van de hardware die het besturingssysteem regelt zijn de harde schijf, optische stations, videokaarten en externe poort controllers, zoals USB en Firewire.

Programma controle

Operating systemen ook programma's uitvoeren, zodat ze kunnen werken en werken zoals ontworpen. Programma's moeten worden ontworpen om te draaien met een specifiek besturingssysteem om te kunnen functioneren, wanneer het besturingssysteem moeten worden weergegeven voor alle interfaces en vergemakkelijken van de communicatie tussen het programma en de aangesloten hardware van de computer. Zonder het besturingssysteem te draaien, uitvoeren geen programma's hun taken.

Gegevenstoegang

Het besturingssysteem is ook verantwoordelijk voor het openen, opslaan en ophalen van de gegevens op de vaste schijf van de computer. Ook beheert zij gegevens tijdelijk opgeslagen in het geheugen van de RAM van de computer. De gegevens opgeslagen en opgehaald kunt opnemen documentbestanden, afbeeldingsgegevens, video's, muziek en meer. Terwijl de harde schijf zelf leest en de gegevens schrijft, vertelt het besturingssysteem wat te schrijven en hoe om het te lezen.

System resourcemanagement

Het besturingssysteem beheert een computerbronnen, hen toe te wijzen wanneer nodig. Welke taken de CPU-processen in welke volgorde, die functies of programma's krijgen verwerkingskracht of geheugen eerste en vele andere belangrijke hulpbron toewijzing taken worden gecontroleerd door het besturingssysteem. Cruciale operaties zijn prioriteit op basis van voorinstellingen binnen het werkende systeem die bepalend zijn voor het belang van een proces of programma.

Netwerkcommunicatie

Het werkende systeem vergemakkelijkt ook de netwerkcommunicatie doordat verbonden netwerkapparaten kunnen communiceren met de computer en met alle programma's die ze nodig hebben. Netwerkkaarten, zoals Ethernet-poorten en draadloze LAN-kaarten, hebben de hulpprogramma's te verbinden met de netwerken, maar moet het besturingssysteem directe hun communicatie correct zodat informatie kan worden uitgewisseld. Het besturingssysteem ook interpreteert de informatie die wordt geleverd en bepaalt welke geïnstalleerde programma het beste voor u kunt weergeven.