De Asus Eee PC Netbook ventilator

Uw Asus Eee PC Netbook bevat een kleine ventilator die voorkomen dat oververhitting helpt door circulerende lucht in de laptop. Dit duwt de warmte die door de interne componenten uit via de laptop van de ventilatieopeningen, om de interne temperatuur laag te houden. Ongebruikelijke ventilator kan duiden op een probleem dat kan uw Eee kwetsbaar voor oververhitting en eventuele schade. Echter niet elke ventilator is noodzakelijkerwijs veroorzaken voor alarm, als soms een eenvoudig probleem kan ook een geluid produceren.

Normale geluiden

Onder normale werking, moet de uw Eee fan uitstoten een zacht snorrende of zoemende geluid als het draait. Een harder hum of whirr is niet noodzakelijkerwijs een indicatie van een probleem, als je fan de snelheid verandert zodat deze overeenkomt met de hoeveelheid warmte aanwezig. De meer warmte, des te sneller de ventilator draait. Wanneer de EEA van warmte is geventileerd, de ventilator uitgeschakeld te slaan elektriciteit en zet opnieuw wanneer nodig.

Probleem geluiden

In het algemeen, hoe meer lastig de ruis uitgestoten door uw fan, hoe groter de kans betekent het een probleem. Te klikken of high-pitched gejank zijn beide ingedeeld als "slecht" geluiden voor een fan, dit zou kunnen duiden op dreigende mislukking. Een vuile fan kan het uitstoten van een vreemd geluid; met een vochtige doek te grondig reinigen van de component, kan dit probleem oplossen.

Oplossing

Als vreemde geluiden optreden, gebruikt u een blikje van samengeperste lucht te reinigen van de ventilator en lucht ventilatieopeningen ter bevordering van de goede luchtstroom. Controleer de fan's verbindingen, evenals die van in de buurt van kabels en bedrading, om te controleren of het niets is los en trillen als de ventilator loopt. Als het geluid niet is opgelost, vervang de ventilator zo spoedig mogelijk. Een luidruchtige ventilator is een ventilator die op elk gewenst moment mislukken kan, waardoor uw Eee kwetsbaar voor oververhitting.

Ventilator zorg

Reinig de ventilator, de heatsink en lucht ventilatieopeningen op een regelmatige basis als onderdeel van algemene computer onderhoud om ervoor te zorgen efficiƫnte luchtstroom. Plaats van de Netbook op een harde ondergrond bij het gebruik ervan; Vermijd plaatsing ervan op zachte oppervlakken zoals dekens, die leiden de ventilatieopeningen worden geblokkeerd tot kunnen, voorkomen van koelere lucht uit het invoeren van de laptop en vangen de warmte binnen.