De analyse van de Impact van een netwerkEen belangrijk onderdeel van het computer netwerkbeheer is de analyse van de impact van mogelijke bedreigingen, evenals de werkelijke gevolgen van aanslagen die zich hebben voorgedaan. Een dergelijke analyse is voorspellende in termen van waar het netwerk zou aangevallen en reactieve op het gebied van de evaluatie van de aanvallen en hoe ze netwerkbeveiliging in gevaar te onderzoeken. De effectbeoordeling leidt tot een versterking van het netwerk weerstaan van mogelijke aanvallen of matiging van de effecten, zodat de schade beperkt.

Aanvallen

De eerste stap in de richting te bepalen wat de gevolgen van het netwerk van een aanval zou kunnen zijn is het voorspellen van mogelijke toekomstige aanvallen te studeren van werkelijke gebeurtenissen. Netwerkaanvallen zaken vertonen bijzondere kenmerken die de analyse kunt definiëren. De bron kunnen externe of interne. De methode kan worden via e-mail, een directe verbinding, draadloos of via websites. De aard van de aanval kan worden geïnstalleerde software, kopiëren van bestanden, bestanden vernietigen of wijzigen van gegevens. De analyse geeft ook mogelijke doelwitten.

Kwetsbaarheden

De volgende stap is om te zoeken en onderzoeken netwerk beveiligingsproblemen. Een netwerkanalyse stelt aanval bomen die detail waar een aanval zou starten en welke netwerkknooppunten de aanvaller kon toegang. Dan lijkt het op het bedrijf activa de aanval in gevaar kan brengen en bepaalt wat de mogelijke kwetsbaarheden schade zou kunnen meebrengen. Dit deel van het proces geeft een overzicht daarvan netwerkactiva blootstaan aan de gedefinieerde aanvallen.

Beoordeling

Zodra de analyse heeft gedefinieerd voor de aanslagen en de kwetsbaarheid van het netwerk, kan het beoordelen van de mogelijke gevolgen. Schade kan variëren van de inconsequente kopiëren van onbelangrijk bestanden naar het verlies van essentiële gegevens. De analyse bepaalt welke soorten aanvallen zijn de meeste kans om succesvol te zijn en waarvoor preventieve maatregelen. Het kan zelfs het identificeren van potentiële doelen waar een aanval niet om het even welk schade, waardoor ze kwetsbaar terwijl het verhogen van de bescherming van de meer belangrijke onderdelen van het netwerk.

Mitigatie

Een definitieve strategisch element van de effectbeoordeling is te verzachten van de gevolgen van een aanval. Hoewel extra veiligheidsmaatregelen de kans op dergelijke aanvallen verminderen, is mitigatie vaak minder duur en efficiënter. Versleuteling van bestanden richt zich op privacy en vertrouwelijkheid zorgen, zelfs als een aanvaller toegang kan krijgen. Een back-up strategie adressen mogelijk gegevensvernietiging. Zodra de analyse van de impact van het netwerk voltooid is, bevat het informatie over mogelijke aanvallen, de veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen om te minimaliseren van het aantal aanvallen en het beperken van de gevolgen die het effect van een succesvolle penetratie van deze maatregelen vermindert.