Dashboards maken in Powerpoint

Dashboards maken in Powerpoint


Uitvoerend informatie systeem dashboards (vergelijkbaar met een auto's dashboard) verstrekt een interface naar monitor en control bedrijfsfuncties. Meestal bijhouden dashboards corporate functionele activiteiten van afdelingen, zoals verkoop, human resources of klantenondersteuning met behulp van financiële gegevens als grafieken weergegeven en vaak in Excel-werkbladen opgeslagen. Dashboards maken in PowerPoint moet u beslissen welke statistieken (of belangrijke prestatie-indicatoren) u rapporteren, wilt ontwerpen van de pagina-indeling en het verstrekken van aanvullende gegevens, indien nodig.

Instructies

1

Beslissen welke gegevens u wilt opnemen op uw dashboard, dus dat biedt een accurate weergave van de gezondheid van uw organisatie.

2

Selecteer uw informatie. Bijvoorbeeld, als uw gegevens worden opgeslagen in een Excel-werkblad, kunt u een regio selecteren en druk op CTRL/C om te kopiëren. Overzichtsgegevens weergeven in een visuele presentatie (vaak met behulp van stoplicht kleuren rood, geel en groen om een status te geven), kunnen managers trends te herkennen en betere zakelijke beslissingen die uitlijnen om het corporate strategieën en doelstellingen.

3

Open een nieuw PowerPoint-document. Maak een set pagina's met een inhoudsopgave met hyperlinks naar de afzonderlijke pagina's. Klik op de knop "Nieuwe dia invoegen" een nieuwe dia in uw presentatie toevoegen.

4

Het menu Paste de "Plakken speciaal" optie, en selecteer vervolgens de optie "Paste Link" invoegen van de Microsoft Office Excel-werkbladobject. Nu, als u wijzigingen aanbrengt in uw Excel-werkblad, de wijzigingen zijn bijgewerkt in uw PowerPoint-presentatie zo goed.

5

Een tekstblok toevoegen over de woorden die u wilt toevoegen van een pop-uptekst gebied met verklarende tekst.

6

Rechtermuisknop Klik op het tekstblok en selecteer de optie Hyperlink. Selecteer de optie "Plaats in dit Document" en selecteer de huidige dia. Klik op de knop "Scherm tip...". Typ uw tekst en klik op 'OK'. Klik op de volgende "OK" knop. Deze als tekst wilt bekijken, klikt u op de knop "Slide Show". Beweeg uw muis over het gebied dat u zojuist hebt gemaakt, en de tekst die u hebt getypt wordt weergegeven.

7

Distribueren van uw dashboard via e-mail regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks). Archiveer uw dashboards in een depot op de intranetsite van uw bedrijf.