CSS Rollover-kleureffecten

Met behulp van een kleureffect Cascading Style Sheets rollover, of mouseover, kunt toevoegen aan de esthetische aantrekkingskracht van uw website en ertoe bijdragen dat nadruk aan elementen toevoegen. U kunt een rollover kleureffect om uw bezoekers klikt u op de juiste link of menu-item, bijvoorbeeld te helpen. De CSS pseudo-element "zweven" is een manier om rollovereffecten uw website toevoegen.

Achtergrond

Een fundamentele CSS rollover effect is om de achtergrondkleur van het element te wijzigen. U kunt dit effect voor tekstlinks en een andere achtergrondkleur verschijnt direct achter de tekst. Als u een achtergrond met aanwijseffect effecten op een grotere element, zoals een tabel cel of lijstitem toepast, zal een grotere rechthoek achtergrondkleur wijzigen wanneer uw bezoeker over de inhoud van het element zweeft.

Tekstkleur

U kunt ook alleen de rollover-kleur van de tekst wijzigen. Dit is gangbare praktijk, wanneer bent u hyperlinks, ankers styling. U kunt een subtiele hover effect gebruiken en wijzigen van een licht tot donker paars, bijvoorbeeld. Een meer drastische rollover-effect kan betrekking hebben op een koppeling of tekst wijzigen van rood naar blauw op mouseover. Wanneer de bezoeker haar muis uit de afbeelding verwijdert, wordt de oorspronkelijke kleur als resultaat gegeven.

Grens

Niet alleen kunt u opgeven achtergrond en link of tekst kleuren op rollover, maar u kunt de kleur van de rand en stijl met CSS. U kunt gewoon de grens van de ene kleur naar de andere of u kunt verhogen en verlagen van de grens breedte. Een bijzonder dramatische rollover om effect te bereiken, kan u kleurwijzigingen met grenswijzigingen stijl combineren. U kunt bijvoorbeeld een inzet of begin randstijl te maken van een element, zoals de koppeling, lijken op een knop zonder het gebruik van beelden. Deze inzet wordt gewijzigd naar begin, of vice versa, op rollover maakt het uiterlijk van een knop wordt ingedrukt.

Diversen

Andere rollover kleureffecten omvatten verandert de kleur van een lijn boven of onder uw element. Deze regels, met name onderstreept, zijn gemeenschappelijk voor tekst of de afbeelding links. U kunt de kleur van deze lijn met CSS. Naast dit, kunt u kiezen uit stijlen, variƫrend van solide gestippelde aan onderbroken lijnen. CSS ondersteunt ook de mogelijkheid om te maken een gekleurde, dubbele onderstreping.