COSI: Cloud georiënteerde Subgraph identificatie in enorme sociale netwerken

Cloud georiënteerde Subgraph identificatie (COSI) is een methode voor het vinden van relaties, verbindingen en informatie in de sociale netwerken. Wanneer iemand probeert om gegevens te verzamelen door het bestuderen van een groot netwerk, zoekt het algoritme COSI "subgraphs" die passen bij de query en onbelangrijke informatie te negeren. Met behulp van een notatie van cloud computing, het algoritme kan gegevens-mijn een sociaal netwerk veel sneller dan de vorige methoden.

Grafieken en Subgraphs

Een grafiek van een klein sociaal netwerk met een paar dozijn mensen toont hoe verschillende personen zich tot elkaar verhouden: die verbindt met wie en of de relatie is persoonlijk, leraar-leerling, collega, enzovoort. Een subgraph toont een subset van de gegevens: iedereen die verbinding maakt met een bepaalde persoon of die doceert aan Harvard en houdt van de zomer seminaries in Europa. Als het sociale netwerk enorm is, is zelfs een gericht subgraph uitvoeren een tijdrovende taak.

COSI

De COSI aanpak maakt subgraphing praktische door enorme sociale netwerken in een wolk computing splitsen. De wolk bestaat uit een centrale "meester" knooppunt en verschillende "slave" computing knooppunten die met elkaar communiceren zonder tussenkomst van de meester. Als u een query hebt gemaakt, voert u het op de master node, die elementen uit aan de slave nodes boerderijen. Als elk knooppunt is het gedeelte van de taak voltooid, retourneert het haar resultaten naar de master node, die de informatie tot een samenhangend geheel combineert en presenteert ze aan u.

Knooppunten en randen

Binnen het sociale netwerk, knooppunten zijn individuen of organisaties en randen zijn de verbindingen tussen hen. Als u een commentaar op een vriend Facebook pagina, u en uw vrienden zijn knooppunten en de opmerking is een rand. Dezelfde aanpak kan het analyseren van financiële netwerken, waar knooppunten zijn bankiers en klanten en randen zijn transacties. Vanaf begin 2011, het algoritme COSI kunt subgraph en maximaal 1 miljard randen zoeken in een tweede, en de makers voorspellen dat dit percentage zal verbeteren.

Gebruik

Als je al in een sociaal netwerk, misschien een COSI gebaseerde-service kunt u identificeren welke van je vrienden delen een nieuwe interesse voor jou, of kies de groepen die u graag lid worden. Bedrijven analyseren van sociale netwerken met COSI kunnen verzamelen van informatie over potentiële klanten en identificatie van producten of diensten de individuen zijn waarschijnlijk te kopen. Nationaal-veiligheid agenten dienst COSI kunnen netwerken voor patronen van activiteit of belangen die een terroristische cel suggereren analyseren.