Contact Vs. contactloze smartcards

Smartcards vereenvoudigen het proces van identificeren en te betalen voor een dienst of product. Elektronische kaarttechnologie is contact of contactloze. Beide technologieën bieden vergelijkbare functionaliteit. Contactloze smartcards bieden echter extra gemak. Dit gemak wordt geleverd met een extra veiligheidsrisico.

Wat is een smartcard?

Een smartcard gebruikt een ingesloten geïntegreerde schakeling-chip die een spaander van het geheugen of een veilige microcontroller gebruikt. Smartcards verbinding maken met een contact voor het maken van lezer of met een externe radiofrequentie-interface. De ingesloten microcontroller op de kaart kan ook een beperkte hoeveelheid gegevens opslaan. Hierdoor is de smartcard voor het uitvoeren van verschillende functies afhankelijk van de geprogrammeerde informatie op de kaart. Nieuwe smartcards of hybriden gebruiken zowel contact- en contactloze technologieën op een enkele kaart.

Neem contact op met smartcards

Zoals de naam impliceert, vereist contact smartcards contact te initiëren van een transactie. De microprocessor op een contact smartcard gebruikt energie functioneren en verzenden en ontvangen van informatie. Het contact plaat of contact pads leveren de nodige energie om de uitwisseling van informatie met de lezer. Deze uitwisseling van informatie treedt op wanneer een contact smartcard wordt ingevoegd in een lezer. De lezer de informatie op de kaart verwerkt en gebruikt geprogrammeerde opdrachten voor het uitvoeren van een opgegeven taak.

Contactloze smartcards

Een contactloze smartcard gebruikt radiofrequentie die de noodzaak voor fysiek contact tussen de smartcard en een lezer elimineert. Contactloze lezers zijn voorzien van een antenne en de contactloze smartcards bevatten een lus van de draad ingebed in de kaart. Deze draad fungeert als een spoel die levert energie naar de chip op de kaart en verzendt gegevens van de kaart voor de lezer. Contactloze smartcard-technologie wordt meestal gebruikt door snelle betalingssystemen op winkels.

Veiligheid

Een primaire zorg gerelateerd aan het gebruik van smartcards is veiligheid. Veel bedrijven aanvaarden smartcards zonder identificatie resulterend in frauduleuze transacties. Deze frauduleuze transacties kunnen optreden met zowel contact- en contactloze smartcards. De beveiligingsrisico's die zijn gekoppeld aan contactloze smartcards is iets hoger vanwege de informatieoverdracht die zonder fysiek contact tussen de smartcard en de lezer optreedt.