Configureren VNC voor Linux

Configureren VNC voor Linux


Virtual Network Computing (VNC) biedt verbinding met extern bureaublad capaciteiten en naar Linux en een ander platform. In een standaardinstallatie van de VNC, de computer verstrekken van verbinding met extern handelingen als "server" uitzendende bureaublad, toetsenbord en muis input voor het op afstand-verbinding maken met computer die fungeert als de 'client'. Als een open-source programma vrijgegeven onder de GNU General Public License, kan VNC worden geïnstalleerd gratis en geconfigureerd om te werken met verschillende distributies van Linux, zoals Ubuntu.

Instructies

1

Installeer VNC pakketten. Klik op 'Toepassingen' dan "Accessoires" en vervolgens "Terminal". Zodra de terminal wordt weergegeven, typt u de volgende opdracht (zonder de aanhalingstekens): "sudo apt-get install x11vnc vnc-java"--druk op "Enter". Typ het beheerderswachtwoord en druk op "Enter" weer. Bij de prompt "Wilt u blijven [Y/n]?" type "y" en druk op "Enter."

2

Een VNC wachtwoord instellen. Nadat de pakketten geïnstalleerd, op de terminal prompt, typ "x11vnc - storepasswd" (opnieuw, zonder de aanhalingstekens) en druk op "Enter". Bij de prompt "Enter VNC wachtwoord:" Typ een wachtwoord voor VNC. Bij de "Bevestig wachtwoord"-prompt, typ nogmaals het wachtwoord. Nu, op "wachtwoord van de schrijfbeveiliging te /home/your-user-account-name/.vnc/passwd? [y] /n"prompt, typt u"y"en druk op"Enter".

3

Openen van firewallpoorten 5800 en 5900. Raadpleeg de website van de leverancier van uw router voor specifieke informatie over het openen van deze poorten.

4

De configuratie van VNC te testen. Klik op 'Toepassingen' dan "Accessoires" en vervolgens "Terminal". Typen bij de opdrachtprompt, zonder de aanhalingstekens, "x11vnc-forever - usepw - httpdir /usr/share/vnc-java / - httpport 5800" en druk op "Enter." VNC is nu geïnstalleerd en geconfigureerd voor Linux. De Linux desktop van een browser bekijken, open een webbrowser, type "http://computername:5800 /" en vervolgens druk op "Enter." Als u wilt bekijken via de terminal, "vncviewer computername:5800" typt bij de opdrachtprompt en vervolgens druk op "Enter." De VNC password prompt wordt weergegeven. Typ het wachtwoord in stap 2 hebt gemaakt en klik vervolgens op 'OK'. De Linux desktop verschijnt in een venster.

Tips & waarschuwingen

  • Raadpleeg de sectie Veelgestelde vragen van RealVNC voor meer informatie en downloads voor uw specifieke besturingssysteem, de Linux desktop via Internet via andere platforms dan Linux bekijken.
  • Het openen van firewallpoorten is een beveiligingsrisico. Raadpleeg de documentatie van de leverancier van uw router voor meer informatie.