Computerpoort definities

Computerpoort definities


Computers bieden een aantal zelfstandige functies. Veel PC-gebruikers toevoegen aan of uitbreiden van de functionaliteit van hun computers door interfacing met andere computers, netwerken en apparaten. Computerpoorten spelen een integrale rol in deze verbindingen.

Definities

Op het gebied van computerhardware is de poort van een computer een interface of verbinding tussen de computer en randapparatuur, andere computers of netwerken. Dergelijke poorten kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met modems, hubs, toetsenborden, scanners en andere apparaten. Computerpoorten van de virtueel zijn poorten die worden gebruikt in computernetwerken en softwaretoepassingen hardware programma's delen of toepassingen toestaan zonder te mengen met elkaar. Groepen van digitale gegevens, of pakketten, rechtstreeks virtuele doelpoorten, bijvoorbeeld op een server aan de toepassing van de benodigde netwerk.

Typen

Computerpoorten kunnen worden fysiek of elektronisch. Een fysieke computer-poort fungeert als een stopcontact op een elektronisch opslagmedium aan die een kabel of stekker verbinding maakt. Een elektronische poort bestaat uit geleiders waarmee een signaaloverdracht tussen elektronische apparaten.

Fun Fact

Het woord "poort", is afkomstig van het Latijnse woord "porta," wat betekent deur of entree.