Computer reparatie functieomschrijving

Gereduceerd tot de smalste definitie mogelijk, is een computer reparatietechnicus verantwoordelijk voor de diagnose en de correctie van hardware of software problemen die zich op een clientcomputer voordoen kunnen. In werkelijkheid, deze beschrijving is uitgebreid met de installatie van nieuwe of vervangende computerhardware en randapparatuur, evenals software, met inbegrip van upgrades en andere handelingen nodig om de eerder genoemde taken te vervullen.

Hardware

Eerst en vooral, moet een computertechnicus, of ingenieur, als het standpunt soms is bedoeld, kunnen oplossen van een computerstoringen die heeft een systeem arbeidsongeschikt of zijn prestaties verminderd. Zodra het defecte onderdeel of de onderdelen zijn geïdentificeerd, vertelt de technicus de klant wat de diagnose is en zorgt ervoor dat de klant stemt in met de reparatie. Zodra de goedkeuring is gegeven, alle defecte onderdelen worden vervangen en grondige tests worden uitgevoerd, om te bevestigen dat het probleem opgelost is nu.

Software

In veel gevallen, computer-gerelateerde problemen zijn niet als gevolg van een hardwarestoring, maar in plaats daarvan worden veroorzaakt door softwareproblemen, zoals de corruptie van de software, onjuiste installatie, niet onverenigbaar upgrades of malware. Het is de computer reparatietechnicus de plicht te isoleren en oplossen van deze problemen, vaak uit te leggen in duidelijke en niet-technische bewoordingen aan de eindgebruiker wat gemaakt van het probleem en hoe te voorkomen dat de herhaling.

Malware

Spreken specifiek naar Microsoft Windows omgeving, malware, of schadelijke software, is een plaag die vele mogelijkheden voor de computer reparatietechnicus biedt te behandelen. Vertrouwdheid met antivirussoftware is van cruciaal belang, evenals het vermogen om te gaan met spyware, is die malware die informatie uit de geïnfecteerde computer en adware verzamelt, auto-loading advertenties die met een software-installatie komen.

Randapparatuur

De eindgebruiker kan voortdurend nieuwe en verschillende uitdagingen bieden aan de computer reparatietechnicus, die moet installeren en configureren welke stuk van hardware de gebruiker heeft gekozen om te kopen. Dit kan variëren van een printer met een mobiele telefoon of PDA die moet maximaal van een computer-database worden gesynchroniseerd. Ter vervulling van dit aspect van een technicus functiegroepen, is het noodzakelijk zich bewust zijn van de nieuwe gadgets ingevoerd in dit veld.

Andere taken

De mogelijkheid om netjes draaien bekabeling is een must voor een computer reparatietechnicus, evenals zijnde kundig voor ingewikkelde termen terwijl opleiding van een klant van een onlangs geïnstalleerde apparaat ingebruikzijn duidelijk te communiceren. Als de technicus wordt meestal beschouwd als alwetend als het gaat om om het even wat technische, vergt een deel van de baan advisering op hardware en software aankopen. Daarnaast zullen een effen achtergrond in netwerken nodig evenals een diepe vertrouwdheid met alle van de meest gebruikte besturingssystemen.

Loonschaal

Volgens een rapport van de Amerikaanse Bureau of Labor Statistics, op basis van inkomsten voor het kalenderjaar 2006, verdient een computer ondersteunen specialist tussen $25,290 en $68,540, met een mediane gemiddelde van $41,470.