Computer Recycling wetten

Computer Recycling wetten


Momenteel is er geen federale wet huishoudens en de meeste kleine bedrijven verbieden hun verouderde computers in stortplaatsen te verwijderen. Maar met tientallen miljoenen computers jaarlijks wordt verwijderd, staat en lokale wetten steeds meer snel om ervoor te zorgen dat de oude computer dat u misschien wel geneigd te gooien met het afval wordt opgehaald en gerecycled. Groeiend aantal staten stellen producent gefinancierde systemen voor het inzamelen, recyclen en hergebruiken van oude computers en andere elektronische afval, wat resulteert in aanzienlijke besparingen in de lokale belastingsdollars. Sterker nog, zijn de wetten ontworpen om het gemakkelijker maken voor u om te doen het juiste ding en recyclen.

Computers als E-Waste

Computers uitmaken deel van de afvalstroom bekend als e-afval, of afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), die alle oude, gebroken of anderszins ongewenste elektrische apparaten. Volgens het US Environmental Protection Agency, werden in 2007, 41,1 miljoen desktops en laptops en 31,9 miljoen computermonitors weggegooid. E-afval, die kan bestaan uit giftige materialen zoals lood, kwik en cadmium, omvat de snelst groeiende deel van de afvalstroom van de natie, volgens de Natural Resources Defense Council (nrdc.org).

Wetten van de staat

Meer dan de helft van alle nationale en lokale overheden hebben of overweegt wetgeving verplicht stellen dat fabrikanten gratis e-afval inzameling bieden en recycling van programma's als voorwaarde in hun landen te verkopen. Allermeest naar de wetten werden aangenomen in 2007 en 2008, met meer verwacht in 2009 en daarna. Programma's in New Jersey en Oregon, bijvoorbeeld, zal kracht in 2010, terwijl soortgelijke in Illinois en North Carolina lancering in 2012 verbiedt.

Lokale wetten

In sommige gevallen, computer verwijdering verboden worden uitgevaardigd op een lokale--county of gemeentelijke--niveau, zelfs als de staat geen dergelijk verbod heeft. Neem contact op met uw staat milieu agentschap op epa.gov/epahome/state.htm om te zien of uw staat e-afval op stortplaatsen verbiedt. New York City, doorgegeven, bijvoorbeeld een verbod op e-afval storten en verbranding die tussen 2009 en 2010 van kracht. Items die zijn gedekt door het verbod zijn computers, laptops, monitoren, toetsenborden, muizen, printers en televisies.

Is het gratis?

Controleer met uw staat of lokale programma om te bepalen of de fabrikanten halen aan het volledige tabblad voor de inzameling en recycling van uw computer worden. Volgens de elektronica TakeBack coalitie (electronicstakeback.com), Indiana's producent verantwoordelijkheid wet lanceert in 2010 en is gratis aan huishoudens, openbare scholen en kleine ondernemingen van minder dan 100 werknemers. Maine's programma, die in werking trad in 2006, is vrij alleen aan huishoudens. California's programma begon in 2004 en uniek vereist consumenten een vergoeding te betalen bij aankoop dat in een fonds gebruikt gaat te vergoeden recyclingbedrijven recycling staat.

Toepassingsgebied van producten

Het toepassingsgebied van producten varieert ook met elke staat. Niet-vastgemaakte te monitoren computers zijn uitgesloten van het programma in Maine, en Californië accepteert monitoren maar geen computers. Veel programma's, ook, neem niet het toetsenbord en de muis in hun toepassingsgebied van gangbare landbouwproducten. De wet van de e-afval in Illinois is breed georiënteerd, waardoor voor de inzameling en recycling van computers, laptops, monitoren, toetsenborden en muizen.

Federale wet

Federale wet verbod e-afval op stortplaatsen niet? "Niet echt," stelt de elektronica TakeBack-coalitie. De federale wet dat betrekking heeft op solide en gevaarlijk afval (Resource Conservation en Recovery Act, of RCRA) onderhoudt dat beeldbuizen gevaarlijk zijn en uit stortplaatsen verboden zijn. Huishoudens en bedrijven die "kleine hoeveelheden generators" zijn echter vrijgesteld van het verbod van RCRA. E-waste recycling leiders werken met het Congres over de ontwikkeling van een nationale terugnemen en recyclingprogramma.

Woord van voorzichtigheid

E-waste recycling advocaten hebben al druk uitgeoefend op Congres te verbieden globale e-afval dumpen. Zoals staat wetgeving meer e-afval op stortplaatsen aan recyclers afleidt, is veel van het materiaal verscheept naar China en andere ontwikkelingslanden voor verwerking waar het vormt grote gezondheids- en milieurisico's. Velen zijn te duwen voor federale wetgeving om te voorkomen dat de export van e-afval, met inbegrip van het Basel Action Network (ban.org), die bevat een lijst van recyclingbedrijven, die hebben toegezegd om te recyclen in het binnenland volgens ecologische richtlijnen.