Compaq Presario Sr1738nx specificaties

HP Compaq Presario SR1738NX is een desktop PC-model laat in 2005 uitgebracht. Dit is een AMD-gebaseerde computer, net als vele anderen in de entry-level Compaq-lijn. Vanwege zijn leeftijd, het maakt gebruik van sommige delen die nu worden beschouwd als verouderd. Echter, dit systeem komt met een snel genoeg processor voor het afhandelen van de meest moderne computerbehoeften. Het is ook geschikt voor met Windows 7.

Processor & geheugen

De basis configuratie op de Presario SR1738NX opgenomen een single core 2.2 gigahertz (GHz) AMD Athlon 64 3500 +-processor. Het moederbord is compatibel met socket 939-type AMD-processors. Dit bord Double Data Rate (DDR)-geheugen vereist, en duurt maximaal 4 gigabytes (GB). Te installeren 4 GB geheugen, moet u vier 1 GB stokken te vullen alle de geheugensockets.

Stations

Van dit model basis harde schijf is een schijf van 200 GB Serial Advanced Technology Attachment (SATA) die op 7200 rotaties per minuut (RPM draait). Er is één meer 3,5-inch drive bay binnen de computer, zodat u een tweede harde schijf toevoegen. HP kiezen uit vele opties voor de optische-schijfeenheid, variërend van een cd-lezer naar een dubbel-laag DVD writer. Er is ruimte voor het toevoegen van een tweede 5,25-inch optische drive.

Poorten

Op de achterzijde is een ingebouwde Video Graphics Array (VGA)-poort voor de on-board grafische. Er zijn vier universele seriële Bus (USB)-poorten op de achterzijde en twee aan de voorzijde. De andere terug poorten omvatten twee PS/2-poorten voor het aansluiten van oudere toetsenborden en muizen, een parallelle poort voor oudere afdrukapparaten, een RJ-45-aansluiting voor het aansluiten van een Ethernet-kabel, één lijn-in en een line-out audio-aansluiting en een IEEE 1394-poort. De voorzijde bevat een 9-in-1 kaartlezer, een ander IEEE 1394-poort en audio-aansluitingen voor lijningang, lijnuitgang en een microfoon.

Besturingssysteem

HP opgenomen Windows XP Service Pack 2 op het bureaublad Presario SR1738NX. Als u niet reeds is bijgewerkt Windows op dit systeem, moet u Service Pack 3 te installeren. U kunt de upgrade van deze computer naar Windows 7 met minimaal 1 GB geheugen is geïnstalleerd, maar het aanbevolen bedrag is ten minste 2 GB.