CHM-bestanden converteren naar PDF-bestanden

CHM-bestanden converteren naar PDF-bestanden


De extensie van het CHM-bestand staat voor gecompileerde help-bestand. De bestandsindeling wordt gebruikt voor Microsoft HTML gebaseerde help-bestanden waarmee documentatie en instructies voor technische taken. De bestanden zijn gestructureerd met een reeks van onderwerpen, lijst met inhoud en een zoekbalk, waardoor het gemakkelijk om te navigeren van een bepaald help-onderwerp. Het probleem is dat u niet rechtstreeks een help-bestand voor later gebruik opslaan omdat er geen mogelijkheden voor opslaan in de HTML Help-programma zijn. Uw beste optie is om af te drukken naar een portable document format (PDF)-bestand dat u kunt opslaan op uw harde schijf en elektronisch naar anderen verzenden.

Instructies

1

Een CHM-bestand opent. Als u eerder het bestand gedownload van het Internet, zal deze worden opgeslagen in uw downloadbestanden op uw computer.

2

Klik op de knop "Afdrukken". Het dialoogvenster "Print onderwerpen" zal verschijnen.

3

Klik om het geselecteerde onderwerp of de geselecteerde kop en alle subonderwerpen afdrukken. Klik op 'OK'.

4

Selecteer "Adobe PDF" uit de lijst met printers. Dit wordt alleen weergegeven als u Adobe Acrobat op uw computer geïnstalleerd hebt.

5

Klik op "Afdrukken". Het dialoogvenster "Opslaan als" verschijnt. Klik op "Opslaan" om het PDF-bestand.

Tips & waarschuwingen

  • Als u niet de eigenaar van Adobe Acrobat, kunt u ook gratis shareware welk CHM-bestanden naar PDF, zoals de Universal Document Converter of de piloot CHM2PDF converteren zal downloaden (zie bronnen).