Centrino 2 Processor Specs

Centrino 2 Processor Specs


De Centrino-lijn van processoren Intel gemaakt specifiek met laptops in het achterhoofd. Connectiviteit, de levensduur van de batterij en de draagbaarheid waren belangrijke factoren van hun creatie de beste ervaring te brengen naar de laptop-gebruikers. Alle grote laptop fabrikanten leveren Centrino 2 computers. In 2008 bleef Intel de serie met de invoering van de Centrino 2-processoren.

Overzicht

Intel's Centrino 2 CPU's zijn bijgewerkte 45-nanometer Intel Core 2 Duo-processors. De verschillende soorten CPU's hebben snelheden variƫrend van 2,26 tot 3,06 GHz, en ze hebben 3 tot en met 6 MB cache. Het thermisch ontwerp macht varieert van 25 tot 44 watt, met de spanning daalt tot 1.5 van vorige Centrino processor tarieven voor ongeveer 1.8.

Ondersteunbaarheid

Een van de meest significante sprongen in technologie is de 1066 mhz front bus, die het mogelijk maakt effectieve gebruik van maximaal acht gigabyte aan DDR3 geheugen. Alle Centrino 2-systemen ondersteunen de nieuwe 802.11n draadloze standaard en beschikken over mogelijkheden voor groter bereik dan de vorige generaties. De processors ondersteunen maar liefst twee gigabtyes van de Turbo Memory (flash-geheugen) voor gemeenschappelijke processen te versnellen.

Voordelen van de laptop

De Centrino 2 kon ook optimaliseren voor grafische prestaties voor hogere prestaties of een lager stroomverbruik. Om de levensduur van de batterij, de technologie van Intel Deep Power Down afgesloten delen van de processor zoals kern klokken en cacheniveau wanneer de computer in een niet-actief, of slapen, staat.

Leuke feitjes

Centrino 2 is de vijfde generatie van Centrino-processors. De lijn begon in 2003.

Fabrikanten tout Centrino als een geweldige keuze voor laptop kopers vanwege verwante connectiviteitsopties. Echter, omdat het de IEEE 802 LAN/MAN Standards Committee 802. 11 g-netwerken nog niet hadden geratificeerd, de eerste Centrino-processors in 2003 ondersteunden niet de nieuwere draadloze technologie, ook al waren zij in gemeenschappelijk gebruik.

Intel duwde solid-state schijven (SSD's) in notebooks met Centrino 2.