CDA informatie

De bestandsindeling van CDA, of "Audio-CD," is wat wordt gezien door computers wanneer een CD wordt ingevoegd. Deze bestandsindeling kan computers audio-cd's afspelen.

Functies

Gegevens in het CD-audio formaat worden gecodeerd met behulp van 44.100 16-bits samples per seconde. Een standaard-CD heeft ruimte voor 74 minuten muziek, hoewel disks met maximaal 80 minuten opslagruimte Gemeenschappelijk zijn.

Voordelen

Voordat de invoering van computer CD-ROM-stations, zijn digitale geluiden die worden afgespeeld op een computer in het algemeen gecodeerd met behulp van 8-bit monsters. 8-bits opgenomen geluiden een "metalen" karakter hebben, die niet geschikt voor muziek is. Het CDA-formaat maakte het mogelijk om te horen van studio-kwaliteit digitale audio op een computer.

Beperking

De CDA-indeling kan niet worden gelezen door computers rechtstreeks behalve via het cd-rom-station. Leesbare om bestanden te maken, moet audio software zoals iTunes worden gebruikt om gegevens te kopiëren vanaf de CD op de computer. Dit creëert bestanden in de WAV-formaat, die rechtstreeks kan worden gelezen.

Compressie

Vierenzeventig minuten van audio-cd's verbruiken 650 MB ruimte rechtstreeks naar een computer worden gekopieerd. Een grote collectie zou een volledige harde schijf snel vullen. Om deze reden, wordt compressie gebruikt om de CDA-bestanden tot een meer overzichtelijke omvang. De bestandsindeling MP3 wordt vaak gebruikt voor dit.

Fun Fact

Het eerste album op cd werd uitgebracht in Japan in 1982. Het album was "52nd Street" door Billy Joel.