CBR-bestandstypen

CBR-bestandstypen


De CBR-extensie is een bepaald soort gecomprimeerde bestand gebruikt voor het opslaan van grafische romans en stripverhalen in een digitaal formaat. CBR archieven bestaan uit een verzameling van afbeeldingsbestanden. Er zijn verschillende soorten stripboek archief die zijn ontworpen om de verschillende typen afbeeldingsbestanden bevatten. Het CBR, CBZ en CBT-formaten zijn respectievelijk gebaseerd op de compressietechnieken TAR, RAR en ZIP-gegevens.

Afbeeldingsbestanden

Er zijn vier basistypen van afbeeldingsbestand in het gemiddelde CBR-bestand opgenomen. Komische archieven bestaan meestal uit JPEG, GIF, BMP en PNG bestanden gevonden waarin digitale beelden van een specifieke graphic novel. Deze bestanden zijn gemaakt met behulp van een digitale scanner en gecomprimeerd in een CBR-bestand met behulp van een RAR staat compressieprogramma zoals WinRAR.

Oprichting

Maken van CBR bestanden vereist een selectie van afbeeldingsbestanden en een hulpprogramma voor bestandscompressie die RAR archieven maken kan. Het CBR-archief wordt gecreëerd door de afbeeldingsbestanden van het stripboek toe te voegen aan een RAR archief en vervolgens met de extensie CBR hernoemen. Toepassingen die zijn ontworpen om te lezen en weergeven van stripboek archieven vereisen sequentiële nummering in de bestandsnaam van elke afbeelding plaats in het Archief voor het behoud van de juiste volgorde van de pagina's in de originele stripserie. Sommige stripboek lezing programma's bieden ook ondersteuning voor het opnemen van platte tekst of XML-bestanden die extra codes informatie over het archief bevatten.

Alternatieve vormen

CBR bestanden zijn een van de verschillende soorten strip archief. CBZ bestanden zijn een andere vorm van komische archief die zijn gemaakt met ZIP-bestanden. CBT bestanden zijn gemaakt op basis van TAR-archief en worden voornamelijk gebruikt op Linux en Unix systemen. CBT bestanden zijn verschillend van andere soorten komische archief omdat ze niet zijn gecomprimeerd. CB7 en CBA zijn minder voorkomende vormen van komische archief die gecomprimeerde bestanden die zijn gemaakt met behulp van de 7z of ACE compressieformaten.

Lezers

Er zijn een aantal vrij beschikbare programma's speciaal ontworpen voor komische archiefbestanden weer te geven. Deze programma's zijn eenvoudig beeld kijkers waarmee u de afbeeldingsbestanden binnenkant van een CBR-bestand in de juiste volgorde weergeven. Programma's zoals economische ondersteuning een eenvoudige interface die u toelaat om voorwaarts en achterwaarts te doorlopen van de pagina's van een strip, in- of uitzoomen van elke afbeelding en schakelen tussen volledig scherm of venstermodus weergaven.