CAT6 Plenum Vs. Cat6 niet-PlenumWanneer bedrading lokalen met categorie 6 (Cat6) gigabit Ethernet-kabels, moet plenum-rated bekabeling worden gebruikt in bepaalde gebieden voor brand veiligheidsdoeleinden; op andere gebieden zijn niet-plenum kabels voldoende.

Wat is een plenaire vergadering?

Het woord "plenum" verwijst naar de ruimte boven het plafond van een daling en onder het structurele plafond, of soms onder een vloer. Deze ruimten dienen vaak ter vergemakkelijking van de luchtstroom in de verwarming en ventilatie systemen, dus speciale aandacht voor brandveiligheid te verhogen.

Plenum-rated Cat6 kabel

Aangezien het plenum ook als een handige locatie dient voor het uitvoeren van de bekabeling, voldoen plenum-rated kabels veiligheid codes die de natie Fire Protection Association in de NFPA 90 bis standaard. De jas aan de buitenkant van het plenum-rated bekabeling bestaat uit brandvertragend materiaal, zoals speciale soorten PVC of Teflon, die beogen niet te produceren veel rook wanneer verbrand---een belangrijke overweging in lucht circuleren van ruimten. De letters "CMP" worden vaak afgedrukt op de buitenkant van het plenum-rated kabels.

Niet-Plenum Cat6 kabel

CAT6 bekabeling die niet voldoet aan normen van het plenum is soms genoemd uitbreidingskaart kabel of CMR. Deze kabels dient om niet-lucht circulerende gebieden te doorlopen. Het kan ook worden aangeduid als PVC bekabeling, maar dit niet de lage-rook PVC in plenaire vergadering-rated kabels gebruikt is.