Bluetooth Vs. LAN

Zowel Bluetooth en Local Area Networks (LAN's) bieden een medium voor computers te verbinden en Internet-verbindingen en bestanden delen. Bluetooth is gecentreerd op kleinschalige netwerken, terwijl LANs kunnen omgaan met meerdere gelijktijdige verbindingen.

Functies

Bluetooth maakt gebruik van radiosignalen om communicatie tussen apparaten mogelijk te maken. Het heeft een bereik van ongeveer 30 feet. Een draadloze LAN heeft een bereik van tot aan 200 feet (Mobileinfo.com: Bluetooth vs. LAN).

Voordelen

Een Bluetooth personal area network kan worden gestart door het koppelen van meerdere Bluetooth-apparaten met elkaar, waardoor een ad-hoc netwerk zonder een centrale access point. Een draadloze LAN vereist elke computer verbinding maakt met een centrale router. Beide bieden snelle insteltijden.

Identificatie

Een Bluetooth-netwerk kan worden geïdentificeerd door het kijken naar het Configuratiescherm Bluetooth op uw telefoon of computer. Als meerdere apparaten zijn aangesloten via Bluetooth, worden deze weergegeven in dit Configuratiescherm. Een draadloos LAN kan worden geïdentificeerd door de aanwezigheid van een centrale router of draadloze netwerkswitch.

Overwegingen

Bluetooth data transfer snelheden zijn trager dan een LAN. Een Bluetooth-verbinding tussen computers kan dus niet in staat om te profiteren van de high-speed breedband internetverbindingen die beschikbaar zijn.

Misvattingen

Apparaten zoals mobiele telefoons, die bieden mobiele breedband Internet-verbindingen en Bluetooth-mogelijkheden hebben, wellicht niet in staat om te delen van hun Internet-signaal via Bluetooth. Sommige vervoerders hebben geblokkeerd het gebruik van deze functies te beteugelen hoge gegevens gebruik door gebruikers zonder telefoon als modem plannen (Engadget: de beste mobiele Data Carrier).