Bluetooth straling uitzenden?

Bluetooth is een draadloze communicatie-technologie waarmee mobiele telefoons, headsets en andere apparaten om elkaar te verbinden, over een bereik van ongeveer 30 voet, met behulp van radiofrequentiesignalen. Per definitie, Bluetooth-apparaten straling uitzenden, maar ze zijn ontworpen om de macht van de straling alleen aan die eigenlijk vereist voor communicatie te beperken.

Niet-ioniserende straling

Bluetooth-apparaten uitstoten een soort straling bekend als niet-ioniserende straling, meestal bij frequenties tussen de 1 en 2,5 gigahertz. Niet-ioniserende straling is straling met genoeg energie te veroorzaken van atomen te trillen of bewegen, maar niet genoeg om negatief geladen deeltjes, genaamd "elektronen." Als zodanig, zijn de gevaren voor de gezondheid van Bluetooth-apparaten minimaal, vooral vergeleken met andere, meer krachtige bronnen van straling, zoals mobiele telefoons.

Specific Absorption Rate

De straling van een mobiele telefoon kan worden uitgedrukt als de specifieke absorptie ratio, gemeten in watt per kilogram, die meet de hoeveelheid straling lichaamsweefsels te bereiken. De Federal Communications Commission bepaalt dat elke mobiele met de SAR boven 1.6W / kg kan niet worden verkocht in de Verenigde Staten. Ter vergelijking, een typische Bluetooth-apparaat heeft een SAR van ongeveer 0.001W / kg. In feite, is de hoeveelheid straling die wordt uitgestoten door Bluetooth-apparaten meestal zo laag dat er een SAR-waarde niet hoeft te worden gemeten en gerapporteerd, overeenkomstig de FCC-voorschriften.

Bluetooth klassen

Bluetooth kan worden onderverdeeld in drie klassen, klasse 1, klasse 2 en klasse 3, met betrekking tot de transmissie piekvermogen genoemd. Apparaten uit de klasse 1 zijn de meest krachtige, met piek zendvermogen van 100 milliwatt en een waaier van 300 voet. Klasse 2 apparaten, waaronder de meest populaire mobiele apparaten, zijn zwakker, met piek zendvermogen van 2,5 milliwatt en een waaier van 30 voet. Klasse 3 apparaten zijn zwakkere nog, met de piek zendvermogen van 1 milliwatt en een waaier van minder dan 30 voet. Hoe krachtiger de Bluetooth-zender, en de dichter uw nabijheid aan, hoe hoger de hoeveelheid straling waaraan je bent blootgesteld.

Voorzorgsmaatregelen

Als u een Bluetooth-apparaat, zoals een Bluetooth-headset, in de onmiddellijke nabijheid van je lichaam, in gedachten houden dat sommige apparaten continue, low-level, zij het radiofrequente straling uitstoten terwijl ze bent wordt gedragen. Als u zich zorgen maakt over de gezondheidseffecten van radiofrequente straling, schakel de hoofdtelefoon van oor tot oor op een regelmatige basis en het opstijgen wanneer u niet uw telefoon.