Bluetooth Dongle specificaties

Bluetooth Dongle specificaties


Bluetooth-technologie kan de gebruiker voor het maken van een draadloos personal area network of PAN, die werkt op dezelfde wijze een draadloos thuisnetwerk. Een Bluetooth-verbinding kan gegevens zoals documenten, streaming audio en zelfs foto's draadloos verplaatsen tussen draagbare apparaten zoals mobiele telefoons en PDA's en randapparaten zoals hoofdtelefoon of printers. Bluetooth dongles toestaan computersystemen zonder een geïntegreerde Bluetooth-apparaat om te communiceren op deze particulier netwerk.

Radio

Een Bluetooth-dongle is uitgerust met een kort bereik radio waarmee gegevens tussen een computer met de dongle ingevoegd en een draadloos apparaat zoals een PDA, mobiele telefoon of hoofdtelefoon worden verzonden. Het verschil tussen een uitgezonden signaal opgenomen op een televisie of een radio en een Bluetooth-radio-signaal is bereik. Terwijl televisie en radio signalen over mijl werken, behandelt Bluetooth een PAN waaier van 10 voet tot 33 voet, afhankelijk van de grootte van de zender.

Verbinding

De Bluetooth-dongle biedt een draadloze verbinding tussen apparaten, maar de dongle zelf moet worden aangesloten op een apparaat. Vele dongles zijn ontworpen om het aansluiten op een desktop of laptop computer via een USB-poort. Sommige gespecialiseerde dongles zijn ontworpen om het aansluiten op een randapparaat zoals een printer of een iPod. Deze dongles hebben verbindingen die specifiek zijn voor hun compatibel apparaat.

Grootte

Dongles waarmee Bluetooth connectiviteit variëren sterk in grootte volgens behoefte en kracht. Een USB Bluetooth voor een desktop komt vaak in de vorm van een USB-flashstation. Een laptopcomputer die is opgenomen in een beschermkast tijdens het vervoer vereist een kleinere oplossing en fabrikanten zoals Kingston en SMK Link hebben gereageerd met Bluetooth dongles die bijna gelijk met de computer wanneer aangesloten op de USB. Hierdoor kan de gebruiker te laten de dongle aangesloten op alle tijden zonder risico van schade.

Gegevenssnelheid

De hoeveelheid gegevens die kunnen worden verzonden of ontvangen via een Bluetooth-dongle wordt bepaald door de gegevenssnelheid. De gegevenssnelheid wordt aangegeven door het versienummer dat een Bluetooth-dongle draagt. Versie 1 Bluetooth kan ondersteunen maximaal 1 MB per tweede tijdje versie 1.2 tot 2 MB kan ondersteunen. Versie 2.0 functies Enhanced Data Rate technologie. Deze technologie breekt overdraagbare informatie in pakketten, waardoor ze worden verzonden in een sneller tempo. Bluetooth dongles met EDR-technologie gegevens kunnen verzenden tot 3 MB per seconde.