Bluetooth Dongle instructies

Bluetooth Dongle instructies


Bluetooth draadloze netwerken is een low-power technologie ontworpen voor kleine apparaten, zoals mobiele telefoons, verbinden met draadloze headsets of personal digital assistants (PDA's) op printers. Bluetooth-mogelijkheden kunnen echter worden toegevoegd aan een desktop of laptop computer met een externe adapter.

Grenzen

Bluetooth draadloze netwerken werd ontwikkeld als een korte afstand technologie. Klasse 2 Bluetooth, het meest beschikbaar, heeft een bereik van ongeveer 33 voet. Klasse 1 Bluetooth gebruikt een krachtiger radio die tot ongeveer 330 voeten oplopen kan terwijl ultra-laag-vermogen klasse 3 Bluetooth slechts 3 voet breidt.

USB-compatibele

Bijna elke computer met een USB-poort kan worden uitgerust met een externe USB Bluetooth dongle. In de meeste gevallen is de eerste stap om te installeren van de stuurprogramma's voor de unit zelf is in een USB poort gestoken.

Koppeling

Om te kunnen communiceren met elkaar, vereisen Bluetooth-apparaten een eenmalige proces genaamd "paren". Paren kan twee Bluetooth-apparaten voor beveiligde communicatie met elkaar maar niet met andere Bluetooth-apparaten die mogelijk in het gebied. Een draadloze headset, bijvoorbeeld, zal alleen verbinding maken met de mobiele telefoon die het heeft gekoppeld--niet met anderen die mogelijk in de buurt. Dit proces vergt meestal u beide apparaten in de pairingmodus plaatsen (Zie de instructies die bij het apparaat geleverd) en geef een wachtwoord.

Verificatie

Bluetooth Dongle instructies


Bijvoorbeeld, als uw Bluetooth-printer en de laptop Bluetooth-toegelaten werden geplaatst in de pairingmodus, zou beide apparaten signalen afgeven om te laten elkaar weten dat ze beschikbaar zijn voor koppelen. Op dit punt zou u Ga naar setup-scherm van de laptop Bluetooth en starten een zoektocht naar beschikbare Bluetooth-apparaten. De printer moet worden weergegeven als een pictogram.
Van hier zou u de printer selecteren met de muiscursor, klik op, en voer een wachtwoord in wanneer veroorzaakt. Eenmaal gekoppeld, zal de laptop en de printer met elkaar automatisch koppelen met wachtwoorden of verdere installatie overbodig.

Grootte

Bluetooth Dongle instructies


In tegenstelling tot de eerste generatie dongles, die uitgebreid een inch of twee buiten de rand of achterkant van een computer, zijn hedendaagse dongles kort genoeg om te verblijven in een USB-poort te allen tijde zonder het gevaar van breuk.