Bluetooth Dongle gebruikt

Bluetooth Dongle gebruikt


Als Bluetooth-technologie blijft verbeteren en worden vaker in diverse toepassingen, is het steeds gemakkelijk aan te passen voor nieuwe toepassingen. Veel mensen associëren Bluetooth met mobiele telefoon te gebruiken, en terwijl dit een gemeenschappelijk gebruik is, Bluetooth is geschikt voor diverse andere gegevens overdracht toepassingen. Bluetooth dongles, kleine apparaten die Bluetooth gebruiken op computers die niet worden verpakt met een bluetoothspaander, in staat te stellen zijn ontworpen ter vervanging van data kabels. Deze dongles zijn geschikt voor het overbrengen van bestanden en het streamen van entertainment.

Luisteren naar muziek

Bluetooth kan worden gebruikt voor het streamen van audio naar de hoofdtelefoon of zelfs luidsprekers. Deze luidsprekers of koptelefoon zal meestal worden batterij-aangedreven. Door het gebruik van dergelijke apparaten, kunt u muziek afspelen op uw computer en luisteren een andere kamer.

Bestanden overdragen

Een Bluetooth-verbinding tussen computers kan worden gebruikt om bestanden van de stream. Door het koppelen van twee computers samen, kan een gedeelde map worden vastgesteld, toegang tot een database voor meerdere gebruikers toestaan. Dit maakt het geschikt om te werken aan bestanden die regelmatig worden bijgewerkt.

Aanpassen van uw telefoon

Tenzij uw telefoon zijn bruikbaarheid verlamd door uw provider heeft, kunt u ringtones en wallpapers naar uw telefoon. Dit geeft u de mogelijkheid om uw eigen verzameling foto's en muziek, en deze overbrengen naar uw telefoon via de software die is opgenomen en geactiveerd met uw dongle.

Streaming Media

Als u hiervoor de juiste hardware, zoals een TV die met een laptop of een Bluetooth-compatibele TV-ontvanger communiceren kan, kunt u een verbinding tussen uw hoofdcomputer, met een dongle geïnstalleerd, en uw TV of laptop activeren. U kunt deze verbinding met het streamen van films of foto's op uw TV vanaf uw computer nu Bluetooth-toegelaten.

Mechanische apparaten besturen

Als je tech-savvy, is het mogelijk om te profiteren van een Bluetooth-ontvanger om deel te nemen van fysieke schakelaars. Met de juiste set-up kunt u een Bluetooth-dongle op uw computer thuis te activeren lichten, sprinklers, camera's of andere dergelijke apparaten binnen een bereik van ongeveer 100 meter. Dergelijke een set-up kan verlangen sommige technische know-how en een goed stukje van soldeer.