Blokkering van anonieme Proxy-Servers

Proxies zijn servers personen kunnen gebruiken voor het omleiden van hun gegevens via een extra locatie voor aankomst op hun eigen computer. Proxyservers hebben een verscheidenheid van toepassingen, met inbegrip van een externe computer toegang krijgen tot een intern netwerk machtigen. Sommige gebruikers gebruiken ook proxyservers om te anonimiseren hun surfgewoonten. Anonieme proxy-servers beschermen gebruikers tegen webservers die informatie zoals van de gebruiker IP-adres, geografische locatie of informatie over de hardware kunnen nemen. Aangezien anonieme proxy-servers ook door hakkers en gegevensdieven gebruikt worden, liever sommige webontwikkelaars voor het blokkeren van gebruikers die verbinding via anonieme proxy-servers maken.

Instructies

1

Downloaden van uw website .htaccess bestand. Het proces varieert afhankelijk van uw webhost, maar u moet volgen dezelfde procedure die u gebruiken zou voor het downloaden van een andere standaard HTML-bestand van uw server. Het .htaccess bestand zal verschijnen in de rootdirectory van uw website host. Als u een .htaccess-bestand niet wordt weergegeven, is het mogelijk dat het bestaat niet. Als dit het geval is, het bestand zelf maken.

2

Open of maak het bestand in een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma.

3

Voer de regel "RewriteEngine." op Als deze regel al bestaat, gaat u verder naar de volgende regel onder die ene.

4

Type "RewriteCond % {-HTTP:VIA}! ^ $ [of]" op één regel. Dit blokkeert een type protocol dat wordt gebruikt door anonieme proxy-servers doorsturen.

5

Type dezelfde lijn zeven vaker, ter vervanging van "VIA" met "FORWARDED", "USERAGENT_VIA", "X_FORWARDED_FOR", "PROXY_CONNECTION", "XPROXY_CONNECTION", "HTTP_PC_REMOTE_ADDR" en "HTTP_CLIENT_IP" in elke respectieve lijn. Dit zal het blokkeren van de andere soorten protocollen die worden gebruikt door anonieme proxy-servers doorsturen.

6

Typ "RewriteRule ^(.*) $ – [F]" op een andere regel om te vertellen van de webserver te verwerpen alle binnenkomende verbindingen van de protocollen die u op de vorige regels hebt gedefinieerd.

7

Sla het bestand op als .htaccess (niet de bestandsextensie) en uploaden naar uw webserver, het vorige .htaccess bestand wordt overschreven als het bestaat. Het proces varieert afhankelijk van uw webserver, maar u moet volgen dezelfde procedure kunt u een andere standaard HTML-bestand uploaden.

Tips & waarschuwingen

  • De meeste webhosts ook kunnen u bestanden rechtstreeks op de server bewerken zonder dat u hoeft te downloaden en uploaden van het bestand.