Blauwe scherm van dood Screensaver verwijdering

Alle Windows-besturingssystemen bevatten functionaliteit die stopt de computer wanneer ernstige problemen met hardware of software. "Blue Screen of Death" (of BSOD) verwijst naar de weergave van de fouten die de fout gerapporteerd. De screensaver Bluescreen simuleert een operating systeemfout. Haar doel is om truc gebruikers laten geloven hun computers catastrofaal hebben gefaald.

Installatie en activatie

Bluescreen wordt niet meegeleverd met de standaard Windows besturingssysteem installatiepakketten. Het is beschikbaar voor download vanaf de website van Microsoft TechNet. Afhankelijk van het besturingssysteem, moet u wellicht een of twee om systeembestanden te kopiëren vanaf een Windows 2000-installatie in van de computer Windows-systeemdirectory om Bluescreen uit te voeren. Instructies voor de Bluescreen installatie en het gebruik worden opgenomen in het downloadpakket.

Sommige antivirus programma's detecteren Bluescreen zoals te virus en te voorkomen dat het installeren of uitvoeren. Aangezien het antivirus programma nodig is om de computer te beschermen tegen virussen en malware, kan uit te schakelen scheppen dat echte malware misbruiken, en u zou moeten vermijden deze actie.

U inschakelen Bluescreen via het Control Panel Display applet. Wanneer u het blauw scherm als schermbeveiliging. Het werkt net als elke andere standaard Windows-schermbeveiliging, activeren en deactiveren op basis van de normale kracht en gebruik instellingen van de computer.

Identificatie

Slachtoffers van de screensaver prank kunnen getuigen hoe realistisch de fout scherm kijkt. Wanneer het wordt geactiveerd, weergegeven Bluescreen systeeminformatie, sommige (zoals het build-nummer, de geladen stuurprogramma's en de grootte van het systeemgeheugen) geven zelf geloofwaardigheid.

Zelfs als u niet zeker van zijn dat de BSOD echte is, maak een notitie van de weergegeven fout codes te stoppen voordat u enige corrigerende acties of macht uw computer af te nemen. Als de BSOD echte is, zul je de informatie die u nodig hebt voor de diagnose van de systeemfout.

De eenvoudigste manier om te testen van de authenticiteit van een BSOD is het bewegen van uw muis of staking een alfanumerieke toets terwijl de fout scherm zichtbaar is. Wanneer Bluescreen actief is, deze acties een wakeup signaal verzenden in Windows en uw computer keert terug naar normale werking en weergave.

Geduld kan ook nuttige resultaten opleveren wanneer u worden geconfronteerd met een BSOD fout. Gewoon een minuut wachten en kijken het display alvorens enige actie. Als Bluescreen actief is, wordt de screensaver instellingen fouten weergegeven en herstart simulaties in 15 tot 20 seconden intervallen. Deze snelle fietsen is niet normaal fout herstel gedrag in het Windows-besturingssysteem.

Verwijdering

De screensaver Bluescreen voert geen schadelijke of destructieve acties die als onderdeel van de installatie of uitvoering. Het vereist dezelfde bronnen als andere standaard Windows-schermbeveiliging. Als u niet dat bluescreen is grappig denken, kunt u de screensaver wijzigen in iets anders of volledig van uw computer verwijderd.

Open het tabblad "Weergave" applet "Screensaver" en kies een optie dan "Sysinternals Bluescreen" in het keuzemenu om te schakelen van Bluescreen. Als u alleen Bluescreen uitschakelen, blijft permanent aanwezig op de vaste schijf.

Bluescreen om volledig te verwijderen nadat u het hebt uitgeschakeld, verwijdert u het bestand bluescreen.scr. Bluescreen.scr vindt u in de Windows systeem submap (WindowsSystem of WindowsSystem32, afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem).