Beste formaat voor het rippen van cd's naar een MP3-speler

Wanneer uw cd's naar een MP3-speler die u ript, zijn er bepaalde dingen te overwegen. Terwijl de audiofiele in ieder van ons liever verliesvrije compressie, is het gewoon niet praktisch vanwege de ruimtebeperkingen van hedendaagse MP3-spelers. De beste beschikbare formaat te vinden van een middenweg tussen geluidskwaliteit en bestandsgrootte beheersbaar zijn variabele bitrate MP3s.

Constante Bitrate en haar ondergang

Historisch, waren de meeste MP3-bestanden gecodeerd met een constante bitrate of CBR. Wanneer u constante bitrates, kiest u voor een hoge bitrate, krijgt u hoge kwaliteit audio zal bestanden echter groot. De grootte van het bestand met een lagere bitrate zullen veel kleiner, maar de geluidskwaliteit drastisch zal lijden. Dit kan een probleem zijn vooral als u een MP3-speler met een beperkte hoeveelheid ruimte.

De oplossing: Variabele Bitrate

De oplossing hiervoor ligt in een technologie die bekend staat als variabele bitsnelheid of VBR. Variabele bitrate-technologie kunt u krijgen van hoge kwaliteit MP3s met behoud van relatief kleine bestandsgrootte. De variabele bitrate beweegt op en neer in verschillende delen van het bestand. Een gecodeerd met een constante bitrate MP3 onderhoudt de dezelfde bitrate gedurende de looptijd van het bestand.

Audiobestanden zijn onderdelen die zeer complex en andere onderdelen die niet zo ingewikkeld. Het eenvoudig delen van het bestand, zoals intervallen van stilte, hoeft niet te worden gecodeerd in hoge kwaliteit. Welke VBR-technologie doet is de bitrates omhoog opvoeren op de complexe onderdelen en het drop-down op de simplistische delen. Dit voorziet in een hoge kwaliteit MP3 zonder verspilling van schijfruimte.

Software die je nodig hebt

Vereist om correct CD's rippen naar een MP3-speler grijpen audiosoftware en codeer-software. Software programma's zoals iTunes of Winamp zijn niet de beste beschikbaar voor cd's rippen.

Het beste rippen software beschikbaar is een programma genaamd Exact Audio Copy (of kortweg EAC). EAC is niet alleen de best beschikbare software, het is ook gratis en beschikbaar voor download op http://www.exactaudiocopy.de/

Na uw cd's rippen, zullen de audio in wav-formaat. Als u wilt de wav bestanden omzetten MP3s vereist codering software. De best codering software heet LAME, dat beschikbaar is op http://lame.sourceforge.net/ voor vrije download. LAME heeft vele populaire VBR voorinstellingen zoals - v0 - v2 en -aps, die je spelen kunt met totdat je er een vinden welk u voorkeur geven aan.

Zie de koppeling in de sectie Resources onder voor een blog die een stapsgewijze handleiding heeft voor het opzetten en het rippen van cd's met behulp van EAC.