Bestanden die nodig zijn om Windows XP in de veilige modus Start

Wanneer u uw Windows XP-computer, moet u wellicht af en toe schoen te vertrouwd wijze. Veilige modus wordt uitgevoerd alleen de benodigde bestanden die nodig zijn voor het opstarten van Windows. Dit kan handig zijn omdat als u alle virussen van de computer, deze bestanden zal waarschijnlijk niet worden uitgevoerd, en u de spyware of virussen gemakkelijker verwijderen kunt.

Bestanden die nodig zijn

Wanneer Windows XP is geïnstalleerd op uw computer (hetzij in de fabriek of door uzelf), zullen alle noodzakelijke bestanden die nodig zijn voor het uitvoeren van Windows in de veilige modus worden verstrekt. Veilige modus draait gewoon de moeren en bouten van Windows XP. Sommige van de bestanden die worden uitgevoerd in de veilige modus zijn bootup bestanden, de interne klok en systematiek configuratie utility archief. In de veilige modus, is het mogelijk om bestanden te verwijderen van de computer, waarvan vele zijn beveiligd met een slot, en zou niet toestaan dat u om dit te doen in de normale modus. Zolang Windows XP correct is geïnstalleerd op de computer, zal u zitten kundig voor veilige modus uitgevoerd.

Opstarten in de veilige modus

De meeste van de tijd, lanceert uw computer automatisch niet zelf in de veilige modus. U moet de computer om dit te doen vertellen. Zet uw computer en wacht totdat u het ladingsscherm voor Windows XP ziet. Zodra dit verschijnt, drukt u herhaaldelijk op de F8 knop. Dit zal omhoog een menu met opties waarin verschillende keuzes waaruit u annuleerteken schoen brengen. Selecteer veilige modus door te drukken op de knoppen met de pijlen omhoog of omlaag om veilige modus en druk op Enter. Veilige modus zal nu starten.

Veilige modus sluiten

Wanneer u klaar bent alles uitvoeren moet u in de veilige modus, kunt u de computer afsluit net als in de normale modus. Klik op Start en afsluiten. Zodra de computer wordt afgesloten, zult u vrij om de computer opnieuw opstarten in de normale modus. Om dit te doen, alles wat u hoeft te doen is opstarten van de computer, net zoals u dat gewend bent en de volledige versie van Windows XP wordt opgestart.