Bent u wettelijk toegestaan ter bevordering van Cover Songs op YouTube?

Bent u wettelijk toegestaan ter bevordering van Cover Songs op YouTube?


YouTube is uitgegroeid tot een van de meest populaire manier van het Internet voor muzikanten en bands om hun werk te bevorderen. Als je een killer cover-nummer dat u wilt uploaden naar uw YouTube-kanaal hebt, you gonna moet eerst door sommige juridische hoepels springen.

Wettigheid van covers

Uitvoeren van een cover song in een live locatie is legaal. Niemand kan u van het uittrekken van uw gitaar en leidde de menigte in een singalong van de laatste zomer-jam. Als u in een grote zaal speelt, de locatie-eigenaar wellicht royalty's betalen, maar u zult van de haak. Opname en distribueren van een cover-nummer, is echter tegen de wet. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van covers op YouTube, zelfs als u geen inkomsten-genererende advertenties op uw geüploade video.

Verkrijgen van toestemming

Voordat u een cover song naar YouTube uploaden kunt, moet je toestemming krijgen van de persoon of entiteit die in het bezit van het auteursrecht voor het originele nummer. Voor indie bands en muzikale artiesten, mei u zitten kundig voor contact opnemen met de eigenaar direct via hun website of hun eigen YouTube-kanaal. Hebt u om te gaan door middel van een grote opname label of distributeur, bereid zijn te betalen een licentievergoeding. Zodra u hebt verkregen toestemming voor het uitvoeren van het liedje, kunt u opnemen en verdelen het overal.

Video Neem-Downs

Als de houder van het auteursrecht van het nummer hebt u een licentie video van een cover song op YouTube vindt, hebben zij wettelijk YouTube nemen het naar beneden. Als je bent gevangen het lied opnieuw te uploaden of als u doorgaan met het uploaden zonder vergunning covers, kan YouTube schorsen of permanent uw account beëindigen. Het is altijd een goed idee om de houder van het auteursrecht een link naar de video verzenden nadat u het hebt geüpload. Zij kunnen niet weten van de gebruikersnaam dat u een rechtmatige licentiehouder bent. Als je video per ongeluk afgebroken krijgt, kunt u een teller copyrightinformatie via YouTube indienen.

Fair Use en inbreuk op het auteursrecht

Er is enige verwarring onder de gebruikers van YouTube over het concept van "fair use." Eerlijk gebruik wetten verschillen van land tot land, maar in het algemeen eerlijke gebruik voor korte clips, commentaren of beoordelingen en/of parodieën, is toegestaan zolang het gebruik niet-commercieel van aard is. Er is ook een veel voorkomende misvatting dat met vermelding "geen inbreuk op het auteursrecht is bedoeld" binnen de videobeschrijving u tegen een take-down beschermen zullen. Enkel omdat u niet van plan te schenden betekent copyright niet dat u zijn niet inbreuk op auteursrecht.