Belangrijkste belemmeringen Cloud adoptie

Belangrijkste belemmeringen Cloud adoptie


Informatietechnologiebronnen zoals verwerking en bestand opslag worden traditioneel lokaal uitgevoerd. "Cloud computing" verwijst naar systemen die deze behandelen het middelen op afstand via het Internet. Terwijl overschakelen van conventionele het modellen om cloud computing heeft verschillende voordelen, zijn er ook aanzienlijke problemen en uitdagingen. Het gaat hierbij om mogelijk gegevensverlies, informatiebeveiliging, juridische overwegingen en verbindingsproblemen.

Gegevensbeveiliging en Privacy

Bezorgdheid over de veiligheid kunnen een grote belemmering vertegenwoordigen tot goedkeuring van de wolk. Met gegevens die zijn opgeslagen op externe servers, kunnen bedrijven en particulieren vinden een beroep op de beveiligingssystemen, die ze hebben geen controle over. Hacking en cybercriminaliteit vertegenwoordigen reële dreigingen; Bovendien, de gebruikers hebben geen controle over factoren zoals het personeel tewerkgesteld door cloud serviceproviders. Dit is een grote zorg voor degenen die willen opslaan van vertrouwelijke gegevens op de wolk. Voor particulieren, risico's omvatten de mogelijkheid dat gestolen persoonlijke informatie kan worden gebruikt voor het plegen van de diefstal van de identiteit; voor bedrijven kunnen gegevensdiefstal en zelfs industriële spionage een bron van zorg. Mogelijke remedies omvatten codering van de gegevens door de gebruiker, dus zelfs dat als de beveiliging van de wolk mislukt, de gecodeerde gegevens is van geen nut voor hackers.

Verlies van gegevens

Naast de mogelijkheid van gegevensdiefstal belemmering bezorgdheid over het verlies van gegevens een verdere tot goedkeuring van de wolk. Gegevens kunnen mogelijk per ongeluk worden verwijderd. Fysieke opslagsystemen kunnen breken, wissen van informatie. Cloud hosting bedrijven kan failliet gaan plotseling, waardoor gebruikers met een beperkte hoeveelheid tijd waarin gegevens ophalen en regelen van alternatieve opslag.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid kunnen een belangrijke belemmering voor de cloud adoptie, met name voor bedrijven die gebruik maken van de cloud middelen om het verrichten van diensten voor hun klanten. Een breuk in de dienst voor hen kan leiden tot slechte service, potentieel rijden hun cliënten. Wolk middelen moeten op zijn minst zo betrouwbaar als de eigen bestaande IT-systemen, met aanbieders kunnen aantonen dat ze hebben betrouwbare systemen met fail-safes in plaats en oplossingen aangeboden in het geval van een verlies van dienst van een bedrijf.

Kosten

Cloud services bieden potentieel een afname van de kosten voor gebruikers. Hardwarekosten worden doorberekend aan de cloud provider, aangezien de kosten in verband met softwarelicenties. Bedrijven kunnen theoretisch werkt met kleinere lokalen en minder personeel. Wolkensystemen bieden ook meer flexibiliteit voor gebruikers waarvan het moet variëren. Verborgen kosten kunnen snel oplopen, echter. Grote veranderingen in het functioneren van een bedrijf kunnen kosten gekoppeld aan nieuwe apparatuur of een verandering van locatie, bijvoorbeeld; personeel kunnen moeten worden vervangen of omgeschoold, vergend up-front uitgaven. Voor individuele gebruikers is gaat over een overeengekomen bandbreedte cap unidirectioneel een onverwachte extra kosten kan worden gemaakt. Een zorgvuldige verkenning van de mogelijke kosten in vergelijking tot de uiteindelijke voordelen is unidirectioneel die deze barrière kan worden overwonnen.