Basisprincipes van Embedded systemen in CEen embedded system is een systeem dat voorgeprogrammeerde software op een domeincontroller die is ingesloten in de computerhardware verbindt. De software is geïnstalleerd op de controller, de hersenen van het elektronische apparaat. Elk ingesloten systeem wordt gebruikt voor een specifieke functie. Een ingewikkeld apparaat zoals een PDA of slimme telefoon mogen hebben ingesloten apparaten die verschillende functies kunnen bepalen. Ingebedde systemen zijn echter niet zo complex of programmeerbare als een personal computer. C is een van de meest gebruikte programmeertalen in ingesloten apparaten.

Gebruik van Embedded systemen

Ingebedde systemen worden gebruikt om het beheren van elektronische apparaten zoals DVD-spelers, mobiele telefoons, horloges en medische hulpmiddelen. Videokaarten en netwerk-switches zijn ingebedde systemen gebruikt in computerrandapparatuur. De cruise control en antiblokkeer-einden in een auto zijn ook embedded systemen. Ingebedde systemen zijn goedkoper dan complexe processors door hun eenvoud en frequente massaproductie. Software geschreven in een taal als C wordt gebruikt voor het bedienen van de mechanische apparaten binnen het embedded systeem.

Redenen C is Common in Embedded systemen

C is een van de meest gebruikte software talen op ingesloten apparaatcontrollers. Één reden is omdat het een van de weinige talen van de software die wordt toegepast op zowel 8-bit-controllers en 64-bits pc's, wat betekent dat veel computerprogrammeurs C software voor zowel PC's en ingesloten apparaten kunnen schrijven. De C-taal kunt ook zeer eenvoudige commando's gebruiken om het apparaat, het vrijmaken van het beperkte geheugen van het apparaat te houden veel opdrachten of parameters te controleren. C kan worden geschreven voor zowel microcontrollers en digitale signaalprocessoren.

C taalgebruik in Embedded systemen

C en C!! in de creatie van embedded systemen worden vaak gebruikt. Ingebedde systemen zijn zelden geprogrammeerd met behulp van de C++ omdat ingebedde systemen zelden de geheugenruimte voor de complexe programmering in C++ gebruikt hebben. C# wordt soms gebruikt voor embedded Linux-systemen.

Hoe C programma's zijn gemaakt en geïnstalleerd op Embedded systemen

Code is geschreven in C op een programmer's PC. Code wordt uitgevoerd door een compiler op de programmer's PC maken van een softwareprogramma. De embedded systeem-software kan worden uitgevoerd via een simulator op de programmer's computer. Het softwareprogramma wordt gekopieerd op de controller met behulp van een "programmeur". De controller is vervolgens getest op een "proefbank" om ervoor te zorgen dat het goed werkt.

Gemeenschappelijke Embedded systemen dat gebruik-C

Bluetooth-apparaten zijn in C. PIC microcontrollers geprogrammeerd, zoals die welke worden gebruikt in web camera's zijn vaak geprogrammeerd in C. PIC microcontrollers geprogrammeerd in C zijn ook gebruikt in de LED (light emitting diodes) apparaten en LCD (vloeibare kristalvertoning) monitoren. USB-apparaten zijn ingesloten apparaten vaak gecodeerd in C.

Normen voor Embedded systeem programmeren in C

Het American National Standards Institute (ANSI) heeft de normen voor de programmeertaal C geschreven. De International Standards Organization schreef standaard ISO/IEC-9899 voor de C programmeertaal. De Motor Industry Software betrouwbaarheid Association heeft een eigen set van normen voor de programmering in C voor ingesloten apparaten in auto's gemaakt.