Asus P5q moederborden vergelijken

Als u de aankoop van een Asus P5Q-moederbord overweegt, kan u worden verward door alle elke P5Q moederbord biedt verschillende functies. Een moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van een computer; alles waarmee de computer lopen moet verenigbaar zijn met het moederbord. Voordat u een andere component voor uw computer koopt, moet u eerst het moederbord kopen, en het is belangrijk dat de grote verscheidenheid van Asus P5Q moederborden vergelijken, zodat u de juiste aankoop.

Instructies

1

Overwegen de ondersteunde processors. Meerdere-core-processors hebben overtroffen single core-processors, en alle moderne moederborden hen moeten steunen, maar als je het bouwen van een goedkope computer, dan kunt u overwegen met behulp van een single core-processor. Niet alle Asus moederborden ondersteunen single core-processors. Bijvoorbeeld ondersteund de Asus P5Q Deluxe de Pentium 4-processor, maar de Asus P5Q Pro niet. Ook kijken of de Asus-moederbord Intel of AMD processors ondersteunt; het moederbord zal ondersteunen één of de andere, maar niet beide.

2

Onderzoeken van de maximale hoeveelheid geheugen die het moederbord ondersteunt. Als u verschillende resource-zware toepassingen tegelijk uitvoert, je waarschijnlijk zul willen zootje van opslageenheid. Het onderste uiteinde Asus moederborden kunnen meestal alleen steunen tot 8 GB geheugen, terwijl de hoger-end kunnen degenen steunen tot 16 GB.

3

Vergelijk de energiebesparende functies. Als voor de lange termijn geld te besparen op je geest, kunt u om te overwegen welke Asus-moederborden zijn het meest energiezuinig. ASUS een inspanning gedaan om haar gehele P5Q-lijn van moederborden macht efficiënte maken, maar sommige moederborden zijn efficiënter dan anderen. Bijvoorbeeld, de P5Q Deluxe maakt gebruik van intelligente stroomverbruik door het verstrekken van de meest geschikte macht, in plaats van volle kracht aan alles. De P5Q Pro gebruik geen van deze functie.

4

Kijk naar het aantal beschikbare uitbreidingssleuven. Uitbreidingssleuven kunnen steunen uitbreidingskaarten, zoals videokaarten, geluidskaarten en TV-tunerkaarten. Als u van plan bent over het installeren van meer dan twee kaarten, bent dan u gaat willen meer dan twee "slots". Meest moederkaart Asus P5Q bieden ten minste drie-uitbreidingssleuven, met enkele waarin maximaal zes. Neem nota van de soort alsmede uitbreidingssleuven: A PCI express-sleuf betekent dat de sleuf alleen PCI express-kaarten, ondersteunt terwijl een PCI-sleuf alleen PCI-kaarten ondersteunt.

5

Het aantal beschikbare "slots" van de USB te beoordelen. Veel moderne accessoires, zoals een muis, toetsenbord, externe harde schijven en externe schijfstations gebruiken USB-technologie. Bent u een fervent gebruiker van USB-producten, bent dan u gaat te willen een flink aantal, zodat u al uw accessoires kunt. Meeste Asus-moederborden uit ten minste zes USB "slots", maar de duurdere moederborden bevatten meer dan 10.

6

Overwegen de overklokken functies. Middelen die een computeronderdeel uitvoert met een hogere snelheid dan het oorspronkelijk was ontworpen voor overklokken. Sommige moederborden PQ5 kunt u bijna al uw computeronderdelen, overklokken, terwijl andere moederborden u toestaan om te overklokken van bepaalde onderdelen, zoals de CPU en PCI-sleuven. Kijk voor Asus-moederborden die functie overklokken bescherming, waardoor de maximale snelheid naar een veilige dorpel aangewezen door Asus overklokken wordt beperkt.