ASUS P5K-E Vs. Asus P5K Deluxe

AsusTek (beter bekend als Asus) is een component en product-fabrikant van de computer. ASUS produceert videokaarten, chipsets en moederborden. De Asus P5K familie van moederborden was één van de eersten die het gebruik van de Intel P35 chipset. Er zijn verschillende leden van de P5K-familie, waaronder de Asus P5K, de Asus P5K Deluxe en de Asus P5K-E. De Asus P5K-E en de Asus P5K Deluxe zijn zeer vergelijkbaar moederborden, het aanbieden van bijna identieke specificaties en software bundels.

CPU en verwerking

Beide moederborden beschikken over identieke CPU en verwerking van mogelijkheden. Ze hebben allebei LGA775 sockets voor de Intel Core 2 Quad Core 2 Extreme, Core 2 Duo, Pentium Extreme, Pentium D en Pentium 4-processors. Beide steunen FSB 800 Mhz en hoger, en beide mogelijkheden voor Intel Hyper-Threading-technologie bevatten.

Geheugen

De moederborden hebben identieke geheugen ondersteunen waardoor vier DIMM's tegelijk worden aangesloten tot een maximum van 8 GB van RAM. Beide bieden systeembus emissierechten tot 1,333 Mhz, als evenals 1066 en 800 Mhz. Beide moederborden beschikken ook over de ASUS Super Memspeed technologie stimuleren geheugen snelheden. ASUS Super Memspeed technologie beschikt over "75 procent sneller geheugensnelheid."

Expansion Slots en opslag

Beide moederborden beschikken over twee PCI-E x 16, 2 PCI-E x 1, drie PCI 2.2-sleuven voor het aansluiten van de grafische kaarten en andere computeronderdelen. Beide bieden ook zes SATA-poorten ondersteuning van RAID 0 en 1. Ze beschikken elk over een Ultra DMA 133/100/66 en twee externe SATA aansluitingen voor SATA On-the-Go.

Andere overeenkomsten

Beide zijn voorzien van dezelfde ASUS Wi-Fi-AP Solo technologie, dezelfde ADI AD1988B acht-kanaals geluid adapter. Beide bieden 10 USB-poorten (zes aan de achterkant) en vier aan de voorzijde en hebben dezelfde koeling technologieën.

LAN verschillen

De Deluxe biedt twee LAN controllers, overwegende dat de ASUS P5k-E slechts één heeft. De meeste gebruikers hoeven niet twee LAN controllers; Als u van plan uw computer aansluiten op uw thuisnetwerk met een vaste kabel, hoeft u niet beide.

Software verschillen

Het andere verschil tussen de twee moederborden is de driver en software CD die geleverd met elk wordt. Beide bevatten de ASUS PC Probe II, ASUS Update, ASUS AI Suite, ASUS Wi-Fi-AP Solo Wizard en Norton AntiVirus 2007; Nochtans; de ASUS P5K Deluxe beschikt ook over een beeldbewerkings-suite en Cyberlink Power back-up. Deze twee extra softwarepakketten maken het verschil in inhoud van de CD.